Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen Akhisar’da

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen Akhisar’da

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, özel kalem müdürünün nikahı için geldiği Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.Aslen Akhisarlı olan özel kalem müdürü M...

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, özel kalem müdürünün nikahı için geldiği Manisa’nın Akhisar ilçesinde bir dizi ziyaret ve temaslarda bulundu.

Aslen Akhisarlı olan özel kalem müdürü Merter Kırmalı’nın nikahı için Akhisar’a gelen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurumlular Derneğini, Sevgi Çocukları Down Cafe ve Akhisar Belediyesini ziyaret etti. Başkan Sekmen ilk olarak Atatürk Mahallesinde bulunan Akhisar Erzurumlular Derneği Başkanı Müslim Yılmaz ve kurucu başkanı İrfan Aksoy’u ziyaret ederek, derneğin önündeki Nene Hatun Parkı içinde Akhisar’da ikamet eden Erzurumlular ile sohbet etti. Sekmen, Erzurum’da yapılan alt ve üst yapı, sosyal, kültürel, spor ve gençlik projelerini ve çalışmalar hakkında hemşerilerini bilgilendirdi. Sekmen,"Erzurumumuz hakikaten Anadolu’nun bağrında, geçmişte en önemli şehirlerden birisi olmuştur. Osmanlı döneminde doğu Anadolu’nun en önemli kalelerinden birisi Erzurum’dur. Cumhuriyet döneminde de önemli vazifelerde bulunmuştur. Ama tabi bir ekonomik yarış halinde yarışta sizde aynı hızı gösterirseniz var oluyorsunuz. Erzurum’da Cumhuriyet döneminin son yıllarında bu yarışta arzu edilen kalkınmayı sağlayamamış, ama tabi ki Erzurum kelime olarak büyük bir şehir. Biz göreve geldik, bir vesile Erzurumumuzu yeniden güçlü konuma nasıl ulaştırırız diye yoğun gayret gösteriyoruz. Bunun başında sizleri buraya getiren, bizleri İstanbul’a götüren nedenler var. İnsanlar durup dururken doğduğu yeri terk etmez. Bir takım nedenler oluşuyor. Eğitim sağlık ekonomik nedenlerle şehirlerini değiştiriyor. Göreve geldikten sonra şunu tespit ettim ki Erzurum’da Allah’ın verdiği çok nimetler var. İnsanlar bazen bu nimetleri değerlendirir. Bazen de geçim sıkıntısı çeker, darlık çeker. Dedik ki biz bu şehri yeniden ayağa kaldıracağız. Önce bir şehir olarak belediye hizmet verecek üzerimize düşeni yapacağız, hükümetimize yaptıracağız. Burada öncelikle hayvancılık birinci sırada bu kadar meraların olduğu başka bir şehir yok. Türkiye’nin meralarının yüzde 12 buçuğu Erzurum’da, burada büyük baş ve küçükbaş hayvan yetiştirildiği zaman sadece bunun üzerine eğilinse Erzurum’a yeter de artar bile. Bunun dışında organik tarıma en uygun bölge, günümüzde hastalıklar arttı. Erzurum organik yem bakımından et bakımından çok müsait bölge. Ege’de olması mümkün değil burası sıcak bir bölge mutlaka ilaç kullanılıyor. Erzurum bir turizm şehri, kış turizmi hem ülkemizin hem de Avrupa’nın en önemli kayak merkezleri bizim şehrimizde, bizde şimdi dağın yönetimini aldık. Şimdi oradaki dağı geliştiriyoruz. İhtiyaçları olması gereken şekle sokuyoruz. Dağda orman eksik şuan ağaçlandırıyoruz. Bu ağaçları ben belki görmeyeceğim ama bizden sonra gelenler bunu görecekler. Erzurum’da yüksek irtifalı kamp merkezi yaptık, Akhisarspor dahil burada birçok takım kamp yapıyor. Bu sene hem kışın hem yazın otellerde yerimiz yoktu” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, daha sonra 6 Eylül’de Akhisar Sevgi Çocukları Derneğinin bünyesinde Akhisar Belediyesi Hüsnü Kahraman Kültür Park içi Gülbeyaz Yüzme Havuzu arkasında açılışı yapılan Akhisar Sevgi Çocukları Down Cafe’yi ziyaret etti. Sekmen, Sevgi Çocukları Derneği yönetim kurulu üyeleri Mehmet Saygı ve Kenan Molla’dan Down Cafe hakkında bilgiler aldı. Sekmen, Erzurum’a da böyle kafelerden açmak istediklerini söyledi.

Akhisar Belediyesini ziyaret etti

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, son olarak Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı’nın konuğu oldu. Akhisar’da 3 dönemdir belediye başkanlığı görevini yürüten Salih Hızlı’ya başarılar dileyen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ayrıca Süper Lig’de mücadele veren Akhisarspor’un başarısı için de tebriklerini sundu. Belediye başkanlığının zor ama bir o kadar da kutsal bir görev olduğuna vurgu yapan Belediye Başkanı Salih Hızlı, büyükşehir belediye başkanlarının görevlerinin ilçe belediyelerine göre daha fazla olduğunu ifade etti. Ziyaretin ardından her iki belediye başkanı birbirine yöreye ait kültürel özellikleri taşıyan hediyeler takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.