Esenyurt’ta 23 Nisan coşkusu

Esenyurt’ta 23 Nisan coşkusu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Esenyurt’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Esenyurt Belediye Başkanlık makamına Zübeyde Hanım İlk ve Ortaokulu 4-B sınıfı...

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Esenyurt’ta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kutlamalar çerçevesinde ilk olarak Esenyurt Belediye Başkanlık makamına Zübeyde Hanım İlk ve Ortaokulu 4-B sınıfı öğrencisi Sudem Poturoğlu temsili olarak oturdu. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe’nin yerine geçen Poturoğlu’nun ilk icraatı, zabıta ve güvenlik birimlerine telsizle talimat vermek oldu. Poturoğlu daha sonra Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile görüşerek bilgi aldı ve Esenyurt için neler yapılacağını sordu. Başkan Alatepe, Poturoğlu ve beraberinde gelen öğrencilere çiçek ve çeşitli hediyeler verdi. Alatepe, öğrencilerin eğitim hayatlarını en güzel şekilde bitirmelerini dileyerek, “Çok çalışmanız gerekiyor. Bol bol kitap okuyun" tavsiyesinde bulundu. Daha sonra Başkan Alatepe, başkan yardımcıları, birim müdürleri, öğrenciler ve öğretmenler toplu olarak resim çektirdi.

Alatepe öğrencilere eşlik etti

Esenyurt Turgut Özal Stadyumu’nda yapılan kutlamalara ise Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Paşalı Beşli, AK Parti İlçe Başkanı Yasir Çelik ve ilçede bulunan okullarla birlikte yabancı ülkelerden gelen misafir öğrenciler katıldı. Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe yaptığı konuşmada çocuklardan beklentilerinin yüksek olduğunu belirterek, “Burada ailelere de büyük görev düşüyor. Hep birlikte el ele vererek çocuklarımızı geleceğe hazırlayalım. Artık zaman bir yarış devri“ dedi. Yapılan protokol konuşmalarının ardından mehter takımı bir konser verdi. Konserin ardından Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde eğitim gören Romanya, Endonezya ve KKTC’li ve ilçedeki okulların öğrencileri sırayla grup halinde şarkı söyledi, halk oyunları gösterileri sundu. Daha sonra öğrencilerin yaptığı bardak şov seyircilerin büyük beğenisini kazandı. 1000 civarında öğrenci 23 Nisan müziği eşliğinde stadın çimleri üzerinde bardaklara vurarak tempo tuttu. Esenyurt Belediye Başkanı Murat Alatepe de bu esnada bir süre çocuklara eşlik etti. 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde Esenyurt Gaziler Parkı’nda yapılan çeşitli aktivitelerle de çocuklar gönüllerince eğlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.