Eski bakan Altınkaya: ‘Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bitirecek’

Eski bakan Altınkaya: ‘Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı bitirecek’

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Adayı Avukat Berna Sarıoğlu Sukas’ı ziyaret eden eski bakanlardan Cengiz Altınkaya, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bitireceğini söyledi.

1989-1991 yılları arasında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 4 dönem Anavatan Partisi Aydın milletvekilliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Cengiz Altınkaya, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Adayı Avukat Berna Sarıoğlu Sukas’ı ziyaret etti. Ziyarette Sukas’ın babası 20 yıl Bozdoğan belediye başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Sarıoğlu, İYİ Parti Bozdoğan İlçe Başkanı Birol Özsoy ve partililer hazır bulundu. Bozdoğan’da gerçekleşen ziyarette konuşan Altınkaya, 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin önemine dikkat çekerek sandık güvenliği uyarısı yaptı ve seçimlerle ilgili ilginç değerlendirmeler yaptı.

SEÇİM DEMOKRASİ İSTEYENLERLE TEK ADAM REJİMİ İSTEYENLER ARASINDA

24 Haziran seçimlerinin seçim cumhuriyet ve demokrasi isteyenlerle tek adam ve totaliter rejim isteyenler arasında geçeceğini kaydeden Altınkaya, Millet İttifakını oluşturan partilerin temsilcilerine büyük görev düştüğünü belirtti. Altınkaya, “Türkiye çok zor günler yaşıyor. Ancak bu asil millet bu zorluğu aşacak güçtedir. 1920'lerde işgal altındaki yurdumuzdan nasıl kuva-ı milliye kahramanları çıktıysa, 24 Haziran’da da bu ruh canlanacak ve aziz milletimiz gereğini yapacaktır. Yeter ki sandıklara sahip çıkılsın” dedi.

BAHÇELİ, ERDOĞAN’I DA BİTİRECEK

2017 yılında gerçekleştirilen referandumda bazı sandıklardan seçmen sayısından fazla oy pusulası, kullanılan oyların tamamı ‘evet’ çıkan oy pusulaları ve mühürsüz pusulalar nedeniyle şaibeli olduğunu söyleyen Altınkaya sözlerine şöyle devam etti:

“2002 yılında erken seçim çağrısı yaparak Anavatan Partisi’nin ortak olduğu hükümeti bitiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bu defa hem partisini hem de AK Parti ve onun lideri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bitirecek. MHP’ye verilecek her oy AK Parti’ye yarayacak olmasına rağmen Erdoğan’ın oyu yüzde 40/42 bandında. Bugün 2017 şartlarına göre daha güçlü bir muhalefet var. Cumhur İttifakı kesinlikle Meclis çoğunluğunu sağlayamayacak. Bir dip dalga geliyor. Sessiz kitleler CHP’mi İYİ Parti’ye mi Saadet Partisi’ne mi yönelecek o belli değil.”

İYİ PARTİ İŞİ SIKI TUTUYOR

Sandık güvenliğine dair Millet İttifakını oluşturan diğer partilerle yürütülecek ortak çalışmaların yanı sıra seçim güvenliğine ilişkin çalışmaları tamamladıklarını belirten İYİ Partili Avukat Berna Sarıoğlu Sukas, “İYİ Parti olarak işi sıkı tutuyoruz. İl ve ilçe başkanlarımız dahil olmak üzere teşkilatlarımızda görev alacak arkadaşlarımızdan oluşan ekip oluşturuldu. Arkadaşlarımız il ve ilçelerdeki seçim güvenliğini yürütecekler. Bu ekiple ülke genelindeki sandıklara sahip çıkmayı hedefliyoruz” diyerek amaçlarının sandıklara milletin iradesinin yansımasını sağlamak olduğunu ifade etti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Sukas, kendisine başarı dileklerini ileten eski bakan Cengiz Altınkaya’ya teşekkür etti.

025-008.jpg028-012.jpg

12.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.