Eski Gümrük Ve Ticaret Bakanı Yazıcı, HDP’ye Sert Çıktı

Eski Gümrük Ve Ticaret Bakanı Yazıcı, HDP’ye Sert Çıktı

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Hayati Yazıcı, Bahçelievler’de esnafla bir araya geldi. Rizeliler Derneği’ni de ziyaret eden AK Partili Yazıcı “HDP’li vekiller tali...

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı, AK Parti 2. Bölge Milletvekili adayı Hayati Yazıcı, Bahçelievler’de esnafla bir araya geldi. Rizeliler Derneği’ni de ziyaret eden AK Partili Yazıcı “HDP’li vekiller talimatı ya Kandil’den, ya adadan, ya da Avrupa’dan alıyor“ dedi.

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı ve Ak Parti 2. Bölge Milletvekili Adayı Hayati Yazıcı, Bahçelievler’de esnafı ziyaret etti. Yaşlı bir kadının elini öpen Hayati Yazıcı, vatandaşlarla fotoğraf çektirdi. Çocuklarla da sohbet eden Yazıcı, daha sonra Bahçelievler Rizeliler Derneği’ni ziyaret etti.

Burada hemşehrilerine seslenen Yazıcı: “Millet hiçbir zaman yanlış yapmaz. Sandıktan çıkan 7 Haziran sonuçları çok doğrudur. Herkes seçim sonuçlarını değerlendirip, dersini almıştır. Biz de dersimizi aldık. Millet 7 Haziran’da koalisyon istedi. Ya üç parti kuracaktı ya da biz başka bir partiyle kuracaktık. Ak Parti dışında üç parti koalisyon kuramadı. MHP’nin sayın genel başkanı ’Millet bize muhalefet görevi verdi’ dedi. Tabiri caizse ’Nuh dedi peygamber demedi’ dedi.

HDP’yle koalisyon kurmalarının söz konusu olmadığını söyleyen AK Partili Yazıcı, “HDP’yle biz koalisyon kurabilir miyiz? Niye kuramayız? HDP seçim sonrası parlamentoya geldi. Ancak vekil olan kişi talimatı bir yerden alır. Oysa onlar talimatı ya Kandil’den ya adadan ya da Avrupa’dan alıyorlar. Böyle bir pozisyon olan kişilerle AK Parti’nin koalisyon yapması mümkün mü? Değil” ifadelerini kullandı.

7 Haziran sonrası üç aylık dönemin ekonomiye zarar verdiğini de söyleyen Yazıcı, ”Merkez Bankası rezervlerini 138 -140 milyar dolara getirmiştik. Ama şu üç, dört aylık süreç rezervi 118 milyar dolara getirdi. Referanslarımız yaptıklarımız. İnşallah millet bu seçimde gücünü ortaya koyacak” şeklinde konuştu.

Buluşmanın sonunda hemşehrileri, Hayati Yazıcı’ya çaydanlık hediye etti.

Daha sonra basın mensuplarına sokağın nabzını da değerlendiren AK Partili Hayati Yazıcı, “İnsanları daha sakin görüyorum. Sakin olmak iyidir. Seçim ortamının çok ümit verici olduğunu görüyorum. Anketlere ben fazla bakmıyorum. Ama gezerken, insanlarla konuşurken, biz de iyi bir anket yapmış oluyoruz“ dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.