EÜ Tıbbı Patoloji Ana Bilim Dalı akredite oldu

EÜ Tıbbı Patoloji Ana Bilim Dalı akredite oldu

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı, Türkiye’de Tıbbi Patoloji alanında akredite olan ana bilim dalları arasında yer aldı.Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bil...

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı, Türkiye’de Tıbbi Patoloji alanında akredite olan ana bilim dalları arasında yer aldı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı, Ocak 2018 tarihinde uzmanlık eğitimi akreditasyonuna başvurdu. Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı, daha sonrada Tıbbi Patoloji Uzmanlık Eğitimi Akreditasyon Belgesini almaya hak kazandı. Akreditasyon belgesi, Patoloji Dernekleri Federasyonu Yeterlik Kurulu tarafından törenle Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Veral ve Uzmanlık Eğitim Sorumlusu Prof.Dr. Taner Akalın’a takdim edildi.

Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalını ziyaret eden Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak da, uzmanlık eğitimi ve ilgili sağlık hizmetindeki yenilik ve gelişimleri desteklediklerini ifade ederek, "Patoloji Dernekleri Federasyonu tarafından Türkiye’de ilk kez uygulanan uzmanlık eğitimi akreditasyon değerlendirmesini başarı ile sonuçlandıran Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalımız akredite oldu. Ege Üniversitesi olarak eğitimimizin akredite olmasını önemsiyoruz. Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalımızın da akreditasyon belgesini almasından dolayı mutluluk duyuyoruz. Belgenin alınmasında emeği geçen tüm akademisyenlerimize teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Veral de, uzmanlık eğitim programlarında ilk akredite olan kurumlar arasında yer almanın onurunu yaşadıklarını belirterek, "Kurumumuzun prestij ve tercih edilebilirliği artıracak bu süreçteki çalışmaları için tüm öğretim üyelerimize ve çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Tüm eğitim kadromuz ile birlikte en iyi şekilde hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

Tıpta uzmanlık eğitiminin ulusal standartlara uyumunu belirlemek, standardize etmek ve sürekliliğini sağlamak amacıyla başlatılan akreditasyon sürecine başvuran kurumlar; tıbbi patoloji uzmanlık eğitimi ve ilgili sağlık hizmetinin kalitesi, kurumun fiziki kapasite yeterliliği ve eğiticilerin bilimsel düzeyleri açısından değerlendiriliyor.

1957 yılında kurulan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Patoloji Ana Bilim Dalı da, 14 öğretim üyesi ile uzmanlık eğitimine devam ediyor. Güncel teknolojileri uygulayabilen, araştırma konusunda beceri sahibi çok yönlü uzmanlar yetiştirmek hedefi ile hazırlanan uzmanlık eğitim programında; uygulamalı eğitimlerin yanı sıra çeşitli klinik, laboratuvar ve araştırma olanakları da yer alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.