EÜ Tıp Fakültesi, Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan ikinci merkez

EÜ Tıp Fakültesi, Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan ikinci merkez

Ege Üniversitesi (EÜ) 400 merkez arasında en çok klinik araştırma yapılan ikinci merkez oldu. ’The Impact and Value of Clinical Research in Turkey’ raporunda Türkiye genelinde klinik araştırması yapan...

Ege Üniversitesi (EÜ) 400 merkez arasında en çok klinik araştırma yapılan ikinci merkez oldu. ’The Impact and Value of Clinical Research in Turkey’ raporunda Türkiye genelinde klinik araştırması yapan 400 merkez toplamında en çok araştırma yapılan merkezler belirlendi. Rapora göre Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye genelinde klinik araştırması yapan 400 merkez arasında en çok araştırmanın yapıldığı ikinci merkez olarak önemli bir başarıya imza attı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, 400 merkez arasında en çok klinik araştırma yapılan ikinci merkez oldu. Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) ve IQVIA işbirliği ile hazırlanan araştırma kapsamında yayınlanan raporda ilk üç sırada, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yer aldı. Ülkemiz ve komşu ülkeler başta olmak üzere dünyanın pek çok ülkesine şifa dağıtan, geliştirdiği son cerrahi yöntemleri ve nitelikli araştırmaları paylaşan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi başarılarına her geçen gün yenilerini ekliyor. Son yıllarda klinik araştırmalara özel önem veren Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan dev bir sağlık kuruluşu konumuna yükseldi.

"Daha çok katkı sunmak istiyoruz"

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinin birçok başarıya imza attığını ifade eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Üniversitemizin kurulan ilk iki fakültesinden birisi olan tıp fFakültemiz başarılarına her geçen gün başarı katıyor. Her geçen gün başarı ivmesini yükseltiyor. Ulusal ve uluslararası alanda gurur kaynağımız olmaya devam ediyor. Tıp fakültemiz bugün Ege Bölgesine, ülke sathına ve hatta sınırlarının ötesine şifa dağıtıyor. Öğretim üyelerimiz bilimsel olarak da önemli başarılara imza atıyorlar. Dünyanın önde gelen üniversitelerinden davet alıyorlar. Cerrahlarımız, komşu ülkelerimizden gelen talepler doğrultusunda yurt dışındaki hastanelerde ameliyatlar yapıyorlar. Üniversitemizin ve ülkemizin göğsünü kabartıyorlar. Geliştirdikleri yeni teknikleri ve cerrahi uygulamaları onlarla paylaşıyorlar. Türkiye’nin en fazla yatak sayısına sahip üniversite hastanesiyiz. Tüm branşlarda organ nakli yapabilen tek merkez olarak hizmet veriyoruz. Aynı zamanda, Türkiye’de en çok klinik araştırma yapılan dev bir sağlık kuruluşuyuz. Üniversitemizin klinik araştırmalarda ciddi bir potansiyeli bulunuyor. Dünyadaki klinik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Gerçekleştirdiğimiz klinik araştırmalarla ve yenilikçi tedavi yöntemleriyle insanlığa daha çok katkı sunmak istiyoruz. Fakültemiz, aldığı ödüller ile Türkiye’nin en saygın eğitim ve sağlık kuruluşlarından birisi olduğunu tescil ettiriyor. Sağlıkta en iyi olma yolunda çalışmalarına devam eden hastanemiz, üstün hizmet anlayışı ile sağlıklı yaşamın adresi oluyor. Bu noktada hastanemiz Sağlık Bakanlığı Verimlilik ve Kalite Daire Başkanlığı tarafından yapılan değerlendirmede, 96.28 puan alarak ‘A Plus Hastane’ seçildi” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.