Evdeki Tozlar Kilo Aldırıyor

Evdeki Tozlar Kilo Aldırıyor

Evinizdeki tozlar, vücudunuzdaki yağ hücrelerinin büyümesine yol açarak kilo almanıza sebep oluyor.

Kapılarınızın arkasına, yatağınızın altına ve eve güneş vurunca etrafa şöyle bir göz gezdirin bakalım uçuşan toz pamukçukları görecek misiniz?

Geçtiğimiz ay Environmental Science and Technology adlı bilimsel dergide yayımlanan bir araştırmaya göre, ev tozları metabolizmayı ciddi oranda yavaşlatıyor.

Vücuttaki yağ hücrelerinin büyümesine yol açıyor

Duke Üniversitesi araştırmacılarından Dr. Heather Stapleton, ev tozlarının vücudumuzdaki PPAR-gamma 1 proteinini aktive ettiğini, bunun ise yağ hücrelerinin büyümesine sebep olduğunu açıkladı.

Ne tür tozlar daha etkin

Dr. Stapleton, "Değişik yaşam şekilleri olan çok sayıda aileden ev tozları toplayarak aynı testleri uyguladık. Öyle görünüyor ki evlerin hayvan besleyip beslememesi, çocuklu ya da çocuksuz olması, eve ayakkabıyla girilip girilmemesi sonuçları değiştirmiyor” şeklinde konuştu.

Tek suçlu 'oleik asit'

Araştırmacıya göre her ev tozunda bulunan oleik asit belki de bu gözlemin tek "suçlusu”. Oleik asidin solunumla alınması ise obezitenin en büyük sebeplerinden biri. Gerçekten ilginç bulunan bu hipotez diğer bilim insanları tarafından deney hayvanları üzerinde uygulanan çalışmalarla da teyit edilmiş bulunmakta. İlginç değil mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.