Mehmet KIZILASLAN

Mehmet KIZILASLAN

Ey muhalefet! Gittiğiniz yol, yol değil!

“Yine işi gücü bıraktın, iktidarla değil de, muhalefeti eleştiriyorsun” diyeceksiniz ama yazımı sonuna kadar okuduğunuzda birçoklarınız bana hak vereceksiniz, değerli okurlarım!

18 yıldan beridir, yaptıkları icraatlarla memnuniyetsiz vatandaşların oylarını geri çekmesi sonucu, erimesi gereken iktidar, gariptir oy kayıp etmiyor ve aksine güçleniyor. 

Bir yakınımızı eleştirirken bile, iyi yaptığı iki hareketin arasına, kötü yaptığı bir eylemini eleştirdiğimizde, o insanı üzmemiş aksine yanlışlarını düzeltmesi için ikaz etmiş oluruz.  

İktidarı eleştirir iken de aynı metodu uygulasanız, ona oy veren vatandaşın gözünde büyüseniz olmaz mı?  

Günümüzün en büyük sorunu, işsizlik, yoksulluk ve parasızlık iken; birçok insanın anlamadığı “Güçlendirilmiş parlamenter sistem getireceğiz”  gibi konularla uğraşmanız, yoksul vatandaşımızı ne kadar etkiler diye düşündüğünüz oldu mu? 

Siz iktidar olduğunuzda vatandaşımızın yoksulluğuna nasıl çare olacağınızı kaynaklarını nereden bulacağınızı anlatsanız olmaz mı? 

Başörtüsü mağdurları ve yakınlarının oyları ile iktidara gelen bir iktidarın, onlarca yanlışı varken;  O yanlış uygulamaların doğrularını vatandaşımıza anlatacağınız fikir ve projelerinizi sunmanız gerekirken; başörtüsü konusunda, hakime, savcıya dil uzatmak hangi akla hizmet olabilir? 

İktidara karşı, tek fikriniz, Sayın “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidardan indirelim gerisi Allah kerim” tavırları sergileyeceğinize; Savunma sanayisinde yapılan iyilikleri memnuniyetle karşıladığınızı söyleseniz. Ekonomik konuda yanlışlarını milletin fakirleştiğini, üreticinin borçlar yüzünden üretemez hale geldiğini, Milyonlarca insanın icralık olduğunu anlattıktan sonra; bir iyi yaptığı işi daha söyleyip eleştirilerinizi devam etseniz olmaz mı? 

Her demeciniz ve basın toplantınızda yaptığı bir yanlışın, doğru uygulamasını anlatsanız olmaz mı? 

Güçlendirilmiş parlamenter sistemde erk milletin seçtiği vekillerin eline mi geçecek?  

Parti başkanlarının seçtiği vekillerin elinde mi olacak? 

Cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirmek için 400 milletvekiliniz olacak mı? 

400 Milletvekili sayısına, vatandaşımızın gönlünü, bu gün uyguladığınız muhalefet metodu ile mi kazanacaksınız? 

Rahmetli Bülent Ecevit ülkede en büyük oyu aldığında,” Toprak işleyenin, su kullananın” diye yola çıktığında o gün bu ülkenin üreten insanlarının gönlüne toprak reformu yapacağım diye girmişti. Sizin, yönetenin, siz olmak istediğinizden, farklı ne söyleminiz var? 

Recep Tayyip Erdoğan insin, siz çıkalım o makama öyle mi? 

Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın inmesi, bu yoksul, işsiz, çaresiz vatandaşın nasıl kurtuluşu olacak? Anlatabiliyor musunuz? Çözüm yollarını milletin kafasına sokabiliyor musunuz? 

“Kervan yolda düzülür” mantığına göre işini yapmaya kalkanlar, yol hakkında bir fikri bulunmayanlardır.  Fikri bulunmayanın tedbiri de olmadığını herkes bilir.  Sizlerin de vatandaşın sorunlarına çare olacak fikirleri sunmadan, iktidar ola bileceğinizi sandığınız gibi bir açmazınız var. 

Oysaki bu ekonomik çıkmazda, işsizlik le kıvranan, yoksullukla mücadele eden, üretemez hale gelen, vatandaşımıza söyleyeceğiniz çözüm yollarını; didişmeden sunmanız gerekmez mi? 

Ey muhalefet! Gittiğiniz yol, yol değil. Uyguladığınız yöntem, yöntem değil. Millet sizden çözüm yolları bekliyor kavga değil. 

Umarım iktidarın uyguladığı ayrıştırıcı ve kavgacı yöntemin aksine, barışçı ve çözüm yolları gösteren, muhalefet yöntemine geçer, sıkıntılar içinde kıvranan Milletimize çare olursunuz. Saygılarımla. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum