Eyüp Belediyesi’nden Öğrencilere Eğitim Desteği

Eyüp Belediyesi’nden Öğrencilere Eğitim Desteği

Üniversite sınavına hazırlanan tüm lise son sınıf öğrencilerine eğitim desteği veren Eyüp Belediyesi, 500 lira değerindeki bursun ilk taksitini düzenlediği törenle öğrencilere dağıttı.

Üniversite sınavına hazırlanan tüm lise son sınıf öğrencilerine eğitim desteği veren Eyüp Belediyesi, 500 lira değerindeki bursun ilk taksitini düzenlediği törenle öğrencilere dağıttı.

Eğitime yönelik çok sayıda proje yürüten Eyüp Belediyesi, ilçede ikamet eden 3 bin 857 lise son sınıf öğrencisine eğitim bursu yardımı yaptı. 500 lira olarak belirlenen ve iki taksit şeklinde öğrencilere dağıtılacak bursun ilk taksiti, Eyüp Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle öğrencilere verildi. Burs dağıtım töreni öncesinde sahneye çıkan komedyen Çetin Çitçioğlu, yaptığı esprilerle öğrencilere eğlenceli anlar yaşattı. Daha sonra eğitim bursu almaya hak kazanan öğrenciler, sırayla burslarını aldı.

"İLÇE DIŞINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERE DE BURS VERİLDİ"

Verilen bursla öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirten Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Eyüp Belediyesi olarak her zaman gençlere önem veren bir belediye olduğumuzu söylüyoruz. Bu anlamda birçok çalışma yapıyoruz. Bu çalışmalarımızdan bir tanesi de lise son sınıflarda okuyan öğrenci kardeşlerimize üniversiteye hazırlanırken sosyal yardım sunmaktı. Bunu yaklaşık 6 yıldır yapıyoruz. Bu sene bir eksikliği fark ettik. Bizim ilçemizde oturan ancak ilçemiz dışında okuyan son sınıf öğrencilerimiz bu haktan mahrum kalmışlardı. İşte bugün bu eksikliğimizi tamamladık. İlçe dışında okuyan kardeşlerimizin eğitim yardımlarının ilk taksitini 250 lira olarak dağıtıyoruz. İnşallah çok kısa bir süre sonra da ikinci taksitlerimizi yani diğer 250 lirayı dağıtacağız ve yılda 500 lira olmak üzere her bir kardeşimize eğitim desteği sağlamış olacağız” şeklinde konuştu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER YURT DIŞI GEZİSİYLE ÖDÜLLENDİRİLECEK

Eyüp Belediyesi’nin öğrencilere yönelik farklı projelerinin de olduğunu dile getiren Remzi Aydın, “Yaklaşık 10 civarında projemiz var. Bu ilçemizdeki bütün lise son sınıf öğrencilerimizin her şubeden ilk üçe girerek derece yapan öğrencilerimizi yurt dışına kültür gezisine göndereceğiz. Bosna Hersek, Makedonya, Endülüs ve Budapeşte olmak üzere yaklaşık 400 öğrencimizi ilk defa bu sene 3-4 günlük bir geziye göndereceğiz. Onun dışında mezuniyet şölenleri yapacağız. Yine ilk defa kardeşlerimizin mezuniyet yıllıklarını yaparak onlara hediye edeceğiz. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Eyüp Belediyesi’nin eğitim desteği kapsamında verdiği bursun 250 liralık ikinci taksitinin ise Haziran ayı başında dağıtılması planlanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.