Eyüp Belediyesi’nden rehberlik hizmeti

Eyüp Belediyesi’nden rehberlik hizmeti

Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) projesi kapsamında ’Kokartlı Rehber Hizmeti’ uygulaması başlattı. Uygulamayla vatandaşlar, konusunda uzman kokartlı rehberler eşliğinde Eyüp Sultan’ı...

Eyüp Belediyesi, Eyüp Sultan Tarihi Merkez (ESTAM) projesi kapsamında ’Kokartlı Rehber Hizmeti’ uygulaması başlattı. Uygulamayla vatandaşlar, konusunda uzman kokartlı rehberler eşliğinde Eyüp Sultan’ı dolaşarak tarihi dokusu ve manevi değerleri hakkında doğru bilgilere ulaşabilecek.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın’ın vizyon projelerinden olan ESTAM projesi kapsamında başlatılan rehberlik hizmetiyle artık vatandaşlara Eyüp Sultan’ı kokartlı rehberler anlatacak, tanıtacak. Rehberlik hizmeti, yaz ayları ile beraber çevre semtlerden gelen ya da Marmara Bölgesi’ndeki farklı şehirlerde yaşayan vatandaşların Eyüp Sultan’a akın etmesi ve Eyüp Sultan’ın manevi ve tarihi iklimini daha bilinçli bir şekilde ihya edilmesi için başlatıldı. Üç rota olarak belirlenen uygulamada vatandaşlar diledikleri üç farklı rota üzerinde rehberler eşliğinde dolaşabilecekler. Rotalar ise; Eyüp Sultan Camii ve çevresi, Ayvansaray - Kızılmescit ve çevresi ile İdris Tepesi - Pierre Loti ve çevresi şeklinde oluşturuldu. Vatandaşlar bu sayede Eyüp Sultan’ı daha maneviyat dolu ve daha bilgili şekilde gezecekler.

İlk gezi belediye personeline yapıldı

Rehberlik hizmetinin uygulamaya konulduğu ilk gün, belediye personeli bir güne mahsus olmak üzere turlara katıldı. Üç saat süren tur boyunca kokartlı rehberlerle gezilen yerler, personele anlatıldı. 3’üncü rota olan İdris Tepesi - Pierre Loti ve çevresini gezen grup gezi güzergahında yer alan Karyağdı Tekkesi, Fatih Sultan Mehmet Hamamı, İdris-i Bitlisi Sıbyan Mektebi, Kaşgari Tekkesi, Sultan Sülayman Çeşmesi gibi tarihi ve mimari eserlerin yanı sıra Mareşal Fevzi Çakmak, Zaro Ağa, Necip Fazıl Kısakürek, Ahmet Haşim gibi değerli isimlerin kabrini gezerek hayat hikayelerini dinledi. 2’inci rota Ayvansaray - Kızılmescit ve çevresindeki grup tarihi çeşme ve sahabe kabirlerini ziyaret etti. 1’inci rota Eyüp Sultan Camii ve çevresindeki grup ise Halid B. Zeyd Ebu Eyyub El Ensari başta olmak üzere türbeleri ve Cülus Yolunu gezdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.