Fatih Terim: "Sahada her şeyini veren bir takım görmek istiyorum"

Fatih Terim: "Sahada her şeyini veren bir takım görmek istiyorum"

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Rangers karşısında sahada her şeyini veren bir takım görmek istediğini söyledi. Terim ayrıca bu tip maçların favorisinin olmadığını belirtti.UEFA Avrupa Ligi...

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Rangers karşısında sahada her şeyini veren bir takım görmek istediğini söyledi. Terim ayrıca bu tip maçların favorisinin olmadığını belirtti.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Galatasaray, yarın TSİ 21.45’ta Ibrox Stadyumu’nda İskoç ekibi Rangers ile karşılaşacak. Mücadele öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, online olarak düzenlenen basın toplantısına açıklamalarda bulundu. Rangers hakkında konuşan Terim, "Rangers takımı sadece bir yerde değil takım olarak iyi bir takım. Her haliyle önemli bir takım. Rangers’ı Avrupa Ligi rakibi değil Şampiyonlar Ligi rakibi gibi görüyorum" dedi.

"Psikolojik olarak evde oynamanın avantajı var"

Maçın seyircisiz oynayacak olmasıyla ilgili deneyimli teknik adam, "Seyircisiz olan hiçbir maçın tadı tuzu yok. Alışık olmadığımız bir şekil. Bugün baktığımız zaman hem Galatasaray hem Rangers’ın seyircisi çok ateşli ve takımına tutkulu. Eğer normalde böyle bir düşmüş olsaydı karşılıklı birer oynayacaktık. İnanıyorum ki çok daha adil, çok daha çekişmeli ve zevkli bir eşleşme olabilirdi. Maalesef biz dışarı oynuyoruz. Her şeye rağmen psikolojik olarak evde oynamanın avantajı var. Pazar günü maç oynuyorsunuz, çarşamba 4.5 saatlik uzun bir yolculuk yapıyorsunuz. Bunları düşünecek olursa seyircinin bir avantajı yok ama içeride oynamanın bir avantajı var” diye konuştu.

Böyle maçların favorisinin olmadığını vurgulayan Fatih Terim, "Tek maçlar her şeye açıktır. İki taraf da turu atlamaya çalışacak. Ben maç önce o favori, bu favori mantıklı bulunuyorum" ifadelerini kullandı.

"Babel’in Arda’yı aratmayacağını düşünüyorum"

Arda Turan yokluğunu sorulması üzerine Terim, "Her şeyi negatif çıktı ama maalesef ağır bir ateş ve grip geçiriyor. İyi de durumdaydı. Babel’in Arda’yı aratmayacağını düşünüyorum. Ya da başkası. Arda olsaydı iyi olurdu. Bu maçları oynamış tecrübeli bir oyuncularımızdan biri. Sağlığına bir an evvel kavuşması için bekliyoruz. Onun dışında bütün oyuncularımıza güveniyoruz" diye cevap verdi.

"Ülke puanına tesir ediyorsa önemi bir kat daha artıyor"

Herkes için önemli maç olduğunu söyleyen Terim, "Bizim için her maç önemli. Ülke puanına tesir ediyorsa bir kat daha artıyor. Biz daha 5. maçı oynadık. Onlar ağustosta başladı. Öyle bir avantajları var. Oturmuş bir takıma karşı oynayacağız. Deplasmanda oynayacağız. Seyirci olmasa da sahanın psikolojik avantajı olacak. Bunların hepsinin üstesinden gelebilecek bir Galatasaray bekliyorum. Bir ikinci maç yok. Yarın burada bir taktik anlayışı içerisinde tam bir konsantre düşünceyle hareket edeceğiz. Pazar günü oynanan son maçımızdaki bazı oyuncularımızın performans düşüklüğünü yorgunluğa bağladım. Oradaki eksikliklerini burada gidereceklerdir diye umuyorum. Lig maçlarının telafisi vardır ama bu maçın telafisi yok. Galatasaray bu tip maçlar alışkındır. Ben de alışkınım. İyi bir mücadele, sakin bir oyun ama her şeyini veren bir takım sahada istiyorum. İyi bir takım oynayacağız. Ciddi bir rakibimiz var. Oyuncularımdan bunu bekliyorum. Buradan çıkarsak ondan sonraki grup aşamaların daha çıkabileceğimize diye düşünüyorum. Bu maç aşağı yukarı bundan sonraki grupların kalitesindeki takımların maçı" değerlendirmesinde bulundu.

"Her oyuncuya ihtiyacımız var"

Marcelo Saracchi ve Arda Turan’ın yokluğuyla ilgili olarak ise başarılı teknik adam, "Saracchi bizim için önemli bir oyuncu. Olmadığı zaman oradan rakibin üzerine gitmede zorluk çekiyoruz. Çok da formdaydı. Maalesef son maçımızda da bu maçımızda yok. Bu da bizim için talihsizlik. Martin sağ ayaklı olmasına rağmen çok da iyi oynuyor. Ona da güveniyorum. Arda ve Saracchi sol tarafı iyi kullanıyordu. Futbolda yoklara alışmak zorundasınız. Kazandıktan sonra hiçbir şey getirmez. Futbol böyle bir oyun. Kazandıktan sonra her şey doğrudur. Kaybettikten sonra ne yapsanız yanlıştır. Hep beraber oynayabilirsek bizim için çok iyi olacak. Bu sene Türkiye ligi 40 maç olduğuna göre Avrupa ve kupaları da eklediğimiz zaman bütün takımı kullanmak zorunda olduğumuz süreç görünüyor. Onun için her oyuncuya ihtiyacımız var. Rekabeti de getirecektir. Bu da takıma faydalı olacaktır. Diğer arkadaşlarımız da bu görevi en iyi şekilde yapmalılar" şeklinde konuştu.

"Ianis Hagi, ümit ediyorum babasını geçer"

Rangers’ta form giyen Galatasaray’ın efsane futbolcusu Gheorghe Hagi’nin oğlu Ianis Hagi ile ilgili düşüncelerini dile getiren Terim, "Hagi benimle beraber 4 yıl çalıştı. Olağanüstü işler başardık. Çok büyük bir futbolcuydu. Saygı duyulması gerek bir oyuncuydu. Çok da önemli işler yaptı. Oğlunun çok yetenekli olduğunu biliyorum. Türkiye’de doğdu. Çok da başarılı gidiyor. Yetenekli bir genç. Babasına yetişir mi bilmiyorum ama ümit ediyorum babasını geçer. Babasının dileği de böyledir. Hagi’yi geçmek çok kolay bir şey değil. İyi bir futbolcu. Gelişmeye de açık. Çok da iyi oynayacağını düşünüyorum. Daha iyi zamanları da olacaktır. Çünkü o yetenekleri var" dedi.

"Gerrard’ın teknik adam olarak başarılı olacağına inanıyorum"

Son olarak Rangers Teknik Direktörü Steven Gerrard hakkında da konuşan deneyimli teknik adam, "Steven çok önemli bir oyuncuydu. Önemli bir kariyeri var. Bence teknik adamlığa çok da iyi başladı. Çok daha başarılı olacağına inanıyorum. Futbolculuğu tartışılmaz önemli bir oyuncuydu. Hem Liverpool için İngiltere için. Teknik adam olarak da kariyeri her gün biraz daha yükselecek gibi duruyor" diyerek sözlerini tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.