FETÖ'nün 'Kara' Aslanı

FETÖ'nün 'Kara' Aslanı

Aydın Büyükşehir Belediyesi danışmanı, “FETÖ’nün Finans Kaynağı” olmaktan tutuklanıp cezaevine konulan Erkan Karaaslan’ın belediyelerden kazandığı milyon TL’lik ihalelerin belgelerine ulaşıldı.

15 Temmuz darbe girişimini organize eden FETÖ'nün finans ve belediye danışmanın milyonluk ihalelerle büyük yolsuzluğa imza attığı ortaya çıktı. FETÖ’nün sağladığı imkanlarla belediyelere mali konularda danışmanlık veren Erkan Karaslan’ın 3 ayrı belediyeden aynı gün ihale kazandığı belgelerle gün yüzüne çıktı. 

12 MİLYON TL'LİK KAZANÇ

Karaaslan’ın 1 yılda Mersin, Aydın, Sarıyer belediyeleri, bakanlıklardan, üniversitelerden 82 ihaleyi alarak, ihaleler karşılığında 12 milyon TL’yi cebe indirdi. İhale almakla da yetinmeyen Karaaslan Aydın ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri’nin kurduğu iştirak şirketlerine de adam atadığı belirtildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi soruşturmasından sonra tutuklanan FETÖ’nün danışmanı Karaaslan, 27 Ocak 2015 tarihinde kurduğu şirketiyle ilk olarak ASKİ Genel Müdürlüğü’nde ihale danışmanlığı ve Aydın Efeler Belediyesi’nden ise mali danışmanlık işlerini aldı. Karaaslan’ın Ocak 2015’te kurduğu şirketlerin belediyelerden 76  danışmanlık adı altında sözleşmesi tespit edildi.  FETÖ’ye bağlı olan danışmanlık şirketlerinin ihalelerden 12 milyon TL kazanç elde ettiği öğrenildi 

AYNI SEMTTE ÜÇ ŞİRKET 

Karaaslan’ın ihale uyanıklığıyla elde ettiği kazancı Glokal İmar İnşaat Atık Yönetim Veterinerlik Organizasyon Eğitim ve Danışmanlık şirketleriyle yaptığı ifade edildi. 

Şaibeli ihalelerde yok yok!

4734 Sayılı KİK 21/f kapsamında gerçekleştirilen;  Aydın Efeler Belediyesi’nin 2015/24356 ihale kayıt numaralı “Mali Danışmanlık Hizmet Alım işi” ihalesine ve Mersin Belediyesi’nin 2015/26063 ihale kayıt numara ihalenin bedellerinin bir birlerine yakın olduğu tespit edilmiştir.  Aydın Büyükşehir Belediyesi ile 165 bin TL, 27.03.2015 tarihinde Efeler belediyesi ile 165 bin TL, 31.03.2015 tarihinde Mersin Belediyesi ile 160 bin TL bedel üzerinden sözleşmeler imzalanmıştır. Ercan Öztürk/AKŞAM

erkan-karaarslan-002.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum