FETÖ’nün Karaarslan’ı Paraları Cebe İndirmiş

FETÖ’nün Karaarslan’ı Paraları Cebe İndirmiş

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Aydın Büyükşehir Belediyesi danışmanı Erkan Karaarslan’ın belediyelerden aldığı ihalelerle 12 milyon liralık haksız kazanç elde ettiği ortaya çıktı.

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun danışmanı Erkan Karaarslan'ın belediyelerden aldığı ihaleler karşılığında 12 milyon lira kazanç elde ettiği ortaya çıktı. İhalelerin yanı sıra belediye şirketlerine kendi adamlarını atayan Karaarslan'ın, belediyelerde saltanat sürdüğü anlaşıldı.
Mersin'deki FETÖ soruşturması kapsamında örgüte finansal destek sağladığı gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilen Aydın Büyükşehir Belediyesi danışmanı Erkan Karaarslan, milyonluk ihalelerle büyük bir vurguna imza attı. FETÖ'nün sağladığı imkanlarla belediyelere mali konularda danışmanlık hizmeti veren Erkan Karaarslan'ın üç ayrı belediyeden aynı gün ihale kazandığı, belgelerle gün yüzüne çıktı.

Bir yılda 82 ihale

Karaarslan, bir yıl içinde Mersin, Aydın, Sarıyer Belediyeleri, bakanlıklar ve üniversitelerden 82 ihale alarak bu ihaleler karşılığında 12 milyon lirayı cebe indirdi. İhale almakla da yetinmeyen Karaarslan, Aydın ve Mersin Büyükşehir Belediyeleri'nin kurduğu iştirak şirketlerine adam atadığı belirtildi. Mersin Büyükşehir Belediyesi'ndeki soruşturmadan sonra tutuklanan Karaarslan, 27 Ocak 2015 tarihinde kurduğu şirketle ilk olarak ASKİ Genel Müdürlüğü'nde ihale danışmanlığı ve Aydın Efeler Belediyesi'nden mali danışmanlık işlerini aldı.
Karaarslan'ın Ocak 2015'te kurduğu şirketlerin belediyelerden "danışmanlık" adı altında 76 sözleşmesi tespit edildi. FETÖ'ye bağlı olan danışmanlık şirketlerinin ihalelerden 12 milyon lira kazanç elde ettiği öğrenildi. İhalelerin yanı sıra belediyelere kendi adamlarını da atayan Karaarslan, adeta belediyelerde saltanat sürdü.

Bir kolu da Bolu'dan çıktı

Karaaslan'ın ihale uyanıklığıyla elde ettiği kazancı Glokal İmar İnşaat Atık Yönetim Veterinerlik Organizasyon Eğitim ve Danışmanlık şirketleriyle yaptığı ifade edildi. Bu arada Erkan Karaarslan'ın bir kolu da Bolu Belediyesi'nden çıktı. Karaarslan'ın belediyeden her yıl danışmanlık adı altında 50-60 bin lira arasında ücret aldığı öne sürüldü.

Her taşın altından Karaarslan çıkıyor

FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Aydın Büyükşehir Belediye danışmanı Erkan Karaarslan, belediyelerde kurdurduğu 74 şirketinin başına ya kendisi geçiyor ya da akrabalarını geçiriyor. Vurgun çarkının nasıl işlediğini gözler önüne seren bu sistem sayesinde Karaarslan, bağlantılı olduğu firmalara iş vererek haksız kazanç sağlıyor.
Karaarslan'ın sistemini anlatan eski bürokratlardan Haldun Haşmet Aysan, "Danışmanlık hizmeti verdiği başta Aydın Büyükşehir olmak üzere Mersin Büyükşehir ve Sarıyer Belediyelerinde Karaarslan, ya kendi adına, ya da taşeron işçiler adına şirket kurduruyor. Bazı şirketlerin başına kendi geçen veya yönetiminde yer alan Karaarslan, diğer şirketlerin başına bacanağı, yeğeni ve kayınbiraderi olmak üzere akrabalarını geçiriyor.

Kurulmasından belli bir süre sonra Karaarslan talimatıyla bu şirketler bedelsiz olarak belediye bünyesine geçiyor.
Şirketler aracılığıyla belediyenin kamu kaynaklarını hem bütçe, hem de belediye meclis denetiminin dışına çıkartan Karaarslan, kendisi ve yakınları aracılığıyla bağlantılı olduğu firmalara iş vererek haksız kazanç sağlıyor. Sistem sayesinde Karaarslan, belediyelerde adeta saltanat hayatı yaşıyor" dedi.

Şirketleri belediyeye devretmiş Belediyelerin şirket kurma anlamında tek bir yol izlemesi gerektiğini belirten Aysan, "Belediyeler şirket kuracağı zaman belediye meclisinden ve İçişleri Bakanlığı'ndan onay alması gerekir. Ardından Bakanlar Kurulu'nun da onaylaması gerekir. Bu anlamda belediyeler, bedelli ve bedelsiz olarak şirket kabul eder. Bedeli alınacak olan şirketler belediye meclisinin kabulüne sunulur ancak bedelsiz devredilecek olan şirketleri belediye başkanları kabul edebilir. Burada da bedelsiz olarak başkanların kabul etmesiyle şirketler hızlı bir şekilde kurulma aşamasına gidilmiş" diye konuştu.

Bu şirketleri nasıl kurdu?

Karaarslan, 2013 yılında Serhan Seyhan adına kurdurduğu AYBEL A.Ş.'yi, hiçbir faaliyette bulunmadan Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiriyor. Bu şirketin başına ise Genel Müdür olarak bacanağı Muharrem Şanlı'yı getiren Karaarslan, aynı modeli, İMAR A.Ş.'de de sürdürüyor. Söke'de taşeron işçi olan Çağdaş Sölpük adına İMAR A.Ş.'yi kurduran Karaarslan, yine hiçbir faaliyette bulanmayan şirketi Büyükşehir'e devrettikten sonra şirketin başına kendi geçiyor. Bacanağı Muharrem Şanlı ve kendi elemanı Bülent Bozbaş'ı yönetim kuruluna dahil eden Karaarslan, yeğeni Ümit Erkan'ı İMAR A.Ş.'nin genel müdürü yapıyor. AY JEOTERMAL A.Ş.'yi de Çağdaş Sölpük adına kurduran Karaarslan, şirketin Büyükşehir'e bağışlanmasının ardından yönetim kurulunu yine kendi ekibinden oluşturuyor. Aydın'ın Büyükşehir statüsüne geçmesinin ardından İl Özel İdaresi bünyesinde olan EGE ET A.Ş. Büyükşehir Belediyesi'ne geçince Genel Müdürlüğe Karaarslan'ın bacanağı Muharrem Şanlı getiriliyor. Yönetim Kurulu Başkanı olan Karaarslan, kendi elemanları olan Bülent Bozbaş, Nermin anyurt gibi isimlere de yönetim kurulunda görev veriyor.
Sarıyer Belediyesi bünyesinde de SARBEL A.Ş.'yi kendi adına kuran Karaarslan, tek başına sorumlu olarak görev yaptığı şirketinin başına belli bir süre sonra kayınbiraderi Cem Şaykı'yı geçiriyor. Mersin'de MERULAŞ A.Ş.'yi taşeron işçi Erkan Demir adına kurduran Karaarslan, bu şirketin yönetim kurulunda görev alıyor. Didim Belediyesi'nde DİBEL A.Ş.'yi kurdurtan Karaarslan, bu şirkette görev almazken, şirketin başına Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay geçiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.