FETÖ’nün sözde ’belediyeler imamı’ Karaarslan’ın yargılanması sürüyor

FETÖ’nün sözde ’belediyeler imamı’ Karaarslan’ın yargılanması sürüyor

Aydın’da ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma ile sahtecilik suçlamasıyla açılan ve FETÖ’nün sözde ’belediyeler imamı’ olduğu iddia edilen Erkan Karaarslan’ın bir numaralı sanık olduğu davanın görülmesine devam edildi.

Aydın Büyükşehir Belediyesindeki “edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma ve resmi evrakta sahtecilik” iddiasıyla FETÖ’den tutuklu Erkan Karaarslan ve bazı belediye yetkilileri hakkında açılan davanın 3. duruşması, Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Mahkeme Başkanı, davanın 12 Şubat’ta görülen 2. duruşmasına tutuklu bulunduğu Ankara Sincan T Tipi Kapalı Cezaevi’nden ilk kez katılan, iddianame ve ek belgeler eline ulaşmadığı için savunma yapmayı reddet eden Erkan Karaarslan’a avukatının mazeret bildirerek duruşmaya katılmaması nedeniyle savunma yapıp yapmayacağını sordu. Aydın’da yürütülen soruşturma kapsamında ifade vermek için bizzat kendisi dilekçe veren Karaarslan, “Bir dahaki oturumda avukatımla birlikte savunma yapacağım. Soruşturmanın genişletilmesini istiyorum. Kamu İhale Kurumunun 2015 yılındaki 21-F ihale limitlerinin getirilmesini, ihale danışmanlığı ifadesi yer alan ihalelerin dökümünü istiyorum. Bu duruşmadan sonra Ankara’ya döneceğim. Bir daha ki duruşmada SEGBİS ekranı karşısında savunma yapacağım” dedi.

"İMAMOĞLU VE ÇERÇİOĞLU'NUN SATMAM İSTENDİ"

“Bakanlar ve 14 Mart’ta beni ceaevinde ziyaret eden Serhan Seyhan tarafından yoğun baskı altındayım. Ekrem İmamoğlu ve Özlem Çerçioğlu’nu satmam isteniyor" diye ifade veren Kararaslan şunları anlattı:

14.03.2019 tarihinde avukat görüşü adı altına cezaevinde beni görüşmeye çıkarttılar. Bu görüşmeye çıkartmadan önce psikologa götürdüler, bir baskı olup olmadığı sordular. Bir baskı olmadığına dair beyanda bulundum. Avukat görüşüne girdiğimde, cezaevine girmesi mümkün olmayan, Aydın ilinde gazetecilik yapan Serkan Seyhan isimli gazeteciyi gördüm. Bu kişi avukat değildir. 14.03.2019 tarihli kendisinin bana yaptığı görüşmede, başta Özlem Çerçioğlu ve Ekrem İmamoğlu hakkında, CHP başkanları hakkında beyanda bulunmam halinde o gün itibariyle tahliye olacağımı, bu duruşma dahil başka duruşmalarda da tahliye olacağımı, aksi taktirde hüküm giyeceğimi bana beyan etmiştir. Bu görüşmenin ardından yargılanmamın belediye başkanları ile ilgisinin olmadığını söyledi, kendisine faks göndereceğimi belirttim.

15.03.2019 tarihinde Ankara Cumhuriyet Savcısı beni odasına davet etti. Çektiğim faksın devlet kurumlarından çıkmasının mümkün olmadığını, istediğim kişi ile beni görüştürebileceğini söyledi. Tutanaklara ismini geçmesini istemediğim bakanlar bana ve aileme ulaşarak, belediye başkanları aleyhinde beyanlarda bulunmamı istediler. Davalardan beraat etmemi ve tahliye olmamı da bu beyanlar ile ilişkili olacağını söylediler. Bu süreç devam etmiştir. 18-19-20-28 Mart ayında cezaevine talebim olmaksızın gelenler olmuştur. Bunlar ile ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuru yaptım."

ÇERÇİOĞLU HAKKINDA YAKALAMA KARARI

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çeçrioğlu adına savunma yapan Evrim Karakoz, müvekkilin dosyasının davadan ayrılmasını yönündeki talebini yeniledi. Özlem Çerçioğlu’nun mahkemeden kaçmak gibi durumunun söz konusu olmadığını ileri süren Karakoz, Çerçioğlu’nun bir daha ki celsede hazır bulunacağını kaydetti.

Mahkeme heyeti; önceki duruşmada olduğu gibi 3. oturumda da savunma yapmayan Erkan Karaarslan’ın bir dahaki oturumda SEGBİS aracılığıyla ifade vermesi için Ceza İnfaz Kurumuna yazı yazılmasına, sanık Özlem Çerçioğlu hakkında zorla getirilme yazısı çıkarılmasına, davanın 19 Eylül 2019 günü saat 10.00’da yapılmasına karar verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.