Figen Yüksekdağ: “Kadınların Özgürlük Mücadelesi, Savaşın Kaynağını Ortadan Kaldıracak Güçtür”

Figen Yüksekdağ: “Kadınların Özgürlük Mücadelesi, Savaşın Kaynağını Ortadan Kaldıracak Güçtür”

İstanbul’da kadınlarla bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Kadınların geliştirdiği özgürlük mücadelesi, kadınların hak ve eşitlik mücadelesi, savaşın...

İstanbul’da kadınlarla bir araya gelen Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Kadınların geliştirdiği özgürlük mücadelesi, kadınların hak ve eşitlik mücadelesi, savaşın kaynağını ortadan kaldıracak güçtür” dedi.

Figen Yüksekdağ, partisinin İstanbul Kadın Seçim Koordinasyonu tarafından Taksim Hill Otel’de düzenlenen “Kadın Forumu”na katıldı. Kadınlarla bir araya gelen Yüksekdağ, yaptığı konuşmada, “Bugün bütün Türkiye toplumunun karşısında kıvrandığı bu savaşı yaratan koşul, koşullar ve anlayış zihniyet erkek egemen şiddet siyaseti ve zihniyetidir. Biz kadınların geliştirdiği özgürlük mücadelesi, kadınların hak ve eşitlik mücadelesi bu şiddetin ve savaşın kaynağını ortadan kaldıracak güçtür. Kadınlara dayatılan zulme ve savaşa karşı inadına bizler ‘şiddetsiz bir toplumun, siyasetin öncüsü olacağız’ diyoruz. Bütün insanlığımızı büyük insanlığı ayağa kaldıracak olan toplumun yarısını oluşturan kadınlar ve kadınların öz örgütlü gücüdür. Bu zorlu süreç içinde halklar olarak sergilediğimiz gösterdiğimiz inatla özgürlükte, demokraside, barışta eşitlikte gösterdiğimiz inatla bir tarih yazacağız. Bizler 7 Haziran seçimleri arifesinde her eve, her sokağa, her mahalleye kadınların inadı cesareti ve meşruiyeti ile girdik. Kadınların inadı cesareti ve meşruiyeti ile de bu zor, eşik yollardan geçmeyi başaracağız. İstanbul’a en iyi en etkili çalışmayı kadın örgütlü gücümüzün iradesiyle yaşama geçireceğiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.