Filipinler’de 11. ASEAN Bakanlar Kurulu Sınır Ötesi Suçlar Kongresi

Filipinler’de 11. ASEAN Bakanlar Kurulu Sınır Ötesi Suçlar Kongresi

Dört gün sürecek olan 11. ASEAN Bakanlar Kurulu Sınır Ötesi Suçlar Toplantısı’na Filipinler ev sahipliği yapacak.Filipinler’in başkenti Manila’da gerçekleşecek toplantıya Güneydoğu Asya Uluslar Birliğ...

Dört gün sürecek olan 11. ASEAN Bakanlar Kurulu Sınır Ötesi Suçlar Toplantısı’na Filipinler ev sahipliği yapacak.

Filipinler’in başkenti Manila’da gerçekleşecek toplantıya Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) ülkelerinden bakanlar, delegeler ve diğer üst düzey yetkililer katılıyor. ASEAN Bakanlar Kurulu Kongresi’nde; Brunei, Endonezya, Filipinler, Kamboçya, Laos, Malezya, Myanmar, Singapur, Tayland ve Vietnam ile beraber tüm üye ülkeler katılacak. Ayrıca Japonya, Güney Kore ve Çin’den de bazı bakanlar ve yetkililerin aktif olarak toplantıya katılmaları bekleniyor.

Toplantının ilk gününde birlikte çalışmanın önemine dikkat çekilirken, sınır ötesi organize suçlar ve terörün tek bir ülkenin baş edemeyeceği kadar büyük bir sorun olduğu dile getirildi. Gazetecilere konuşan Filipinler İçişleri ve Yerel Yönetimler Vekili Catalino S. Cuy, “ASEAN Bakanlar Kurulu Sınır Ötesi Suçlar Kongresi’nin amacı bölgesel stratejileri güçlendirmek ve işbirliği ile organize suçlar ile mücadele etmektir” ifadelerini kullandı.

Sınır Ötesi Suçlar adı verilen toplantında genel olarak uyuşturucu kaçakçılığı, terör, insan kaçakçılığı, silah kaçakçılığı, kara para aklama, ve korsanlık gibi konuların ele alınması bekleniyor.

Son yıllarda sürekli ASEAN ülkelerinin gündeminde olan siber suçlar ile ekonomik ve çevresel suçlar da delegeler tarafından tartışılacak. Öte yandan, 8 Ağustos 1967’de Tayland’ın Bangkok şehrinde kurulan uluslararası örgüt ASEAN, bu sene 50. kuruluş yıl dönümünü kutluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.