Fırat Yılmaz Çakıroğlu İsmi Aliağa’da Yaşayacak

Fırat Yılmaz Çakıroğlu İsmi Aliağa’da Yaşayacak

Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının Aliağa’da yapımı devam eden dinlenme parkına verilmesi kararlaştırıldı.

Ege Üniversitesi’nde çıkan kavgada hayatını kaybeden Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının Aliağa’da yapımı devam eden dinlenme parkına verilmesi kararlaştırıldı.

Aliağa Belediyesi’nin Mart ayı olağan meclis toplantısı Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar başkanlığında yapıldı. Aliağa Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda 17 gündem maddesinin yanı sıra komisyondan gelen raporlar ve başkanlık teklifleri ele alındı. Toplantıda gündem maddeleri tek tek görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler ise ilgili komisyonlara havale edildi.

Toplantının son bölümünde; Milliyetçi Hareket Partisi’nin Belediye Meclis üyeleri gündem dışı verdikleri yazılı önerge ile Aliağa Belediyesi’nin ilçeye kazandıracağı dinlenme Parkı’na ‘Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ adının verilmesini teklif etti.

Ege Üniversitesi’nde çıkan olaylarda öldürülen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi temsilcisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adının parka verilmesini teklif eden MHP grubuna AK Parti’li Belediye Meclis Üyeleri’de destek verdi. Öneriye çekimser yaklaşan CHP grubu ise parka ‘Gençlik Parkı’ adının verilmesini önerdi. Aliağa Belediye Meclisinde yapılan oylama sonucu söz konusu parka ‘Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’ adının verilmesi oy çokluğu ile kabul edildi.

Öneriyi Belediye Meclisine sunan ve öneriye destek veren Belediye Meclis Üyelerine teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, “Aileler gözlerinden bile sakındıkları evlatlarını okusunlar diye üniversitelere gönderiyorlar. İşte o gençlerden biri de Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimiz. Yüreğimiz çok buruk, bazen kelimeler kifayetsiz kalabiliyor. Bu noktada ben sevgili kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine bir kez daha başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun. Ruhu şad olsun. Allah kimsenin başına böyle bir acı vermesin, bu acının tekrarını bir daha kimseye yaşatmasın. Temennim odur ki; bu son olsun” diyerek Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin sonsuza dek adını taşıyan parkta yaşayacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.