Foça, Mavi Kart Sistemine Geçti

Foça, Mavi Kart Sistemine Geçti

Foça’da tekne ve yatlar gibi küçük deniz araçları için geliştirilen Mavi Kart sistemi ile atık alım hizmeti verilecek ve bu hizmetin takibi sağlanacak.Foça Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO...

Foça’da tekne ve yatlar gibi küçük deniz araçları için geliştirilen Mavi Kart sistemi ile atık alım hizmeti verilecek ve bu hizmetin takibi sağlanacak.

Foça Belediyesi ve İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi yetkilileri, Mavi Kart elektronik atık takip sisteminin uygulanması ve cihazların incelemelerinin yapılması amacıyla Foça limanlarında çalışmalar yaptı.

DTO Yönetim Kurulu Üyesi İlker Meşe, DTO İzmir Şubesi İrtibat Büroları Sorumlusu Nazif Olgun Oral, Foça Belediyesi Meclis Başkan Vekili Serdar Necdet Tunçbay ve Foça Belediyesi Kıyı Koruma Birimi Sorumlusu Hançer Çakıroğlu, Küçükdeniz ve Büyükdeniz Limanlarında Mavi Kart elektronik atık takip sistemini sağlayacak olan, 3 sabit cihaz ve 1 seyyar cihazı inceledi. DTO İzmir Şubesi, sabit 1 cihazın alımına maddi destek verirken, sabit 2 cihaz ve 1 seyyar cihazın alımı ise Foça Belediyesi tarafından gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca kanuni şart olarak belirlenen Mavi Kart elektronik atık takip sisteminin uygulanmasının, deniz kirliliğinin önlenmesi için büyük faydalar sağlayacağını belirten Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, “Büyükdeniz Limanımıza 2 adet sabit ve Küçükdeniz Limanı’mıza 1 adet sabit ve 1 adet seyyar olmak üzere, toplam 4 adet Mavi Kart elektronik atık takip cihazını ilçemize kazandırdık. Bu sistem aracılığıyla, atık suları teknelerden alarak kıyıdaki arıtma tesisimizde bertaraf edilmesini sağlıyoruz. Mavi Kart sistemi, zorunlu bir uygulama. Tekne sahiplerimizin bu konuda duyarlı davranmalarını rica ediyor ve destekleri için teşekkür ediyorum. Konu hakkında bilgi almak için Foça Belediyesi Kıyı Koruma Birimimize başvurabilirler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.