Foça’da 23 Nisan Coşkusu Bir Başka

Foça’da 23 Nisan Coşkusu Bir Başka

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Foça’da, büyük coşku içinde gerçekleşti.

- 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Foça’da, büyük coşku içinde gerçekleşti.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yıl dönümünün coşkusu, tüm yurtta olduğu gibi Foça’da da aynı coşku içerisinde yaşandı. Kutlamalarda ilk olarak, Foça İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Kutlama programı, Foça 11 Eylül Stadı’nda devam etti. Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölge, Belediye Başkanımız Gökhan Demirağ ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Yusuf Kaya, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladıktan sonra resmigeçit töreni yapıldı. Vatandaşların yoğun bir katılım gösterdiği kutlamada, ilçede bulunan ilk ve ortaokul öğrencileri çeşitli gösteriler sergiledi. Özellikle nostaljik oyunlar bölümünde sergilenen halat çekme yarışı ve çuval yarışı, vatandaşlar tarafından ilgiyle takip edildi.

11 Eylül Stadı’nda gerçekleşen, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 94. Yıl dönümü kutlama programı, hafta içinde Foça’nın ilk ve orta dereceli okullarında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

MİNİKLERDEN SANAT DEHASI

Foça Belediyesi Çocuk Evi Öğrencileri ise, ‘‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’’ dolayısıyla, ‘‘Atatürk Fotoğrafları’ sergisi düzenledi. 22 Nisan Salı günü, çocuk evi bahçesinde açılan ‘‘Atatürk Fotoğrafları’ sergisi’ne, Foça Belediye Başkanımızın eşi Derya Demirağ ile veliler de katıldı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 94. Yılı dolayısıyla, Foça Belediyesi Çocuk Evi öğrencilerinin, öğretmenleri ile birlikte farklı baskı teknikleriyle çerçevelerini yaptıkları ‘Atatürk Fotoğrafları’ sergisinin açılışında konuşan Çocuk Evi Müdürü ve Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bilim Uzmanı Sara Kefi, Foça Belediyesi Çocuk Evi’nin 27 yıllık bir geçmişi olduğunu hatırlatarak; “Bu süreç içinde yetiştirdiğimiz çocuklarımıza erdemli olmayı, çalışkan olmayı öğretebildiysek ne mutlu bizlere.” diye konuştu. Özellikle son 10 yıl içinde Foça Belediyesi’nden çok katkı aldıklarını da söyleyen Kefi; “Belediye Başkanımız Sayın Gökhan Demirağ’ın çocuk evine çok katkısı var. Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Yapılan konuşmanın ardından çocuklar, ailelerine hazırladıkları Atatürk fotoğraflarını gösterdi.

FOÇA’DA 23 NİSAN COŞKUSU BİR BAŞKA

FOÇA’DA 23 NİSAN COŞKUSU BİR BAŞKA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.