Foça’da, ‘Şiir Ve Müzik’ Dolu Gece

Foça’da, ‘Şiir Ve Müzik’ Dolu Gece

Foçalı Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş ile Emekli Edebiyat Öğretmeni Yılmaz Mızrak şiirleriyle ve Müzisyen Haluk Çetin şarkılarıyla, Foçalı edebiyatseverlere hafızalarında uzun süre yaşatacakları güzellikte bir gece yaşattı.

- Foçalı Şair-Yazar Hüseyin Yurttaş ile Emekli Edebiyat Öğretmeni Yılmaz Mızrak şiirleriyle ve Müzisyen Haluk Çetin şarkılarıyla, Foçalı edebiyatseverlere hafızalarında uzun süre yaşatacakları güzellikte bir gece yaşattı.

Foça Belediyesi Reha Midilli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen şiir dinletisine; Foça Belediyesi Meclis Üyesi Zeynep Çemrek, Şair Ataol Behramoğlu, Yazarlar Ahmet Önel ve Vecdi Çıracıoğlu ile edebiyatseverler katıldı. Şiir dinletisi esnasında, salonun dışında yağan yağmur ve gök gürültüsü sesleri, sanatla dolu gecenin atmosferine, çok hoş bir katkı yaptı. Dinleti, Haluk Çetin’in seslendirdiği, Ülkü Tamer’in ‘Selam Olsun’ şiirinin şarkısı ile başladı. Yılmaz Mızrak, Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun ‘Bi tane daha” şiirinden bir bölüm okuyarak, 17 Nisan 1940 tarihinde kuruluş yasası çıkan ve Türk Eğitim Tarihi’nin önemli bir dönemeci olan, çok değerli ve büyük sanatçılar yetiştiren ‘Köy Enstütüleri’nin kuruluş yıldönümünü hatırlattı. Dinleti boyunca tümü kendi şiirlerinden oluşan bir seçki sunan Hüseyin Yurttaş, ilk olarak ‘Öpüldünüz Efendim’ şiirini seslendirdi.

Müzisyen Haluk Çetin; Ülkü Tamer, Karacaoğlan, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Can Yücel, Behçet Necatigil, Nihat Behram, Ömer Hayyam, Melih Cevdet Anday, Ahmet Arif, Hasan Hüseyin Korkmazgil, Orhan Veli Kanık, Yahya Kemal Beyatlı, Atilla İlhan ve Nazım Hikmet gibi çok değerli ve sevilen şairlerin şiirlerinden yapılan şarkıları ve kendi bestelerini yorumladı.

Gecenin finali Hüseyin Yurttaş’ın ‘Ordayım’ şiiri ile yapıldı. Belediye Meclis Üyesi Zeynep Çemrek; Hüseyin Yurttaş, Yılmaz Mızrak’a ve Haluk Çetin’e, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ adına teşekkür çiçeği verdi.

FOÇA’DA, ‘ŞİİR VE MÜZİK’ DOLU GECE

FOÇA’DA, ‘ŞİİR VE MÜZİK’ DOLU GECE

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.