Fuarıda 3 boyutlu yüz tarama

Fuarıda 3 boyutlu yüz tarama

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) yer alan 3 boyutlu yüz taramadan 3 boyutlu yazıcıların kullanılmasına kadar çeşitli alanlarda atölye çalışmaların düzenlendiği İzmir Maker Faire, ziyaretçilerin ilg...

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) yer alan 3 boyutlu yüz taramadan 3 boyutlu yazıcıların kullanılmasına kadar çeşitli alanlarda atölye çalışmaların düzenlendiği İzmir Maker Faire, ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Türkiye’nin dört bir yanından ’maker’ların birbirinden eğlenceli, öğretici atölye ve sergileri ile katıldığı İzmir Maker Faire 86. İEF kapsamında yapılıyor. Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Maker Laboratuvarı (YUMAK) ekibi de İzmir Maker Faire’de yer alarak fuar ziyaretçilerinin de dahil olabildiği 3 boyutlu yüz taramadan 3 boyutlu yazıcıların kullanılmasına kadar çeşitli alanlarda atölye çalışmaları düzenledi.

Ziyaretçilerin ilgisini çekiyor

Fuardaki 2No’u holde yer alan İzmir Maker Faire’de yer alan Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Maker Laboratuvarı’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Uzman Eğitmen Gökhan Keskin, “Birçok alanda köklü dönüşümleri beraberinde getiren robot teknolojilerinin mimarlık, tasarım ve güzel sanatlar ile kesiştiği alanlarda ortaya çıkabilecek yeni durumları keşfetmek için çalışan bir araştırma laboratuvarıyız. Burada, mimariden sinemaya veya ürün tasarımından performans sanatlarına kadar geniş bir yelpazede alanlar üretmenin yeni yollarını keşfediyoruz. İzmir Maker Faire organizasyonuna çalışmalarımızı tanıtmak ve atölye çalışmalarımızla da ziyaretçilerle paylaşmak için katıldık. Fuar süresince, parametrik tasarım dilinin bilgisayar yazılımları desteği ile öğretilerek, tasarımların 3 boyutlu yazıcılarla ölçekli modelinin üretiminin yapıldığı ’maker’lara yönelik atölye çalışmalarımız oldu. Ayrıca, fuar ziyaretçilerinin de dahil olabildiği 3 boyutlu yüz tarama ve bu taramaların 3 boyutlu olarak yazdırılması aktivitesinin olduğu mini bir atölye çalışması daha düzenledik” dedi.

Maker hareketi yaygınlaşıyor

Her geçen gün daha çok insanın dahil olduğu maker hareketi ve kendin yap kültürünün teknoloji kullanımıyla daha da yayıldığını belirten Keskin, “7’den 77’ye herkes bu ruhla güzel projeler ortaya koyabilir. Yenilikçi fikirlerin özel yöntemlerle gerçeğe dönüştürüldüğü, büyüklerle birlikte çocukların da hayallerini gerçekleştirebileceği bu ortamda bulunmayı bu nedenle daha da önemsedik. Ekibimizde benim dışımda Yarı Zamanlı Öğretim Görevlisi Çağlar Şendikici ile asistan öğrencilerimiz Cansu Çakmak, Damla Kobak, Doğucan Aktaş, Melisa Özgün ve Oğulcan Çakıcı yer aldı. Fuar boyunca, deneyimlerimizi ve kullandığımız 3 boyutlu tasarım ile 3 boyutlu yazıcı teknolojilerini katılımcılarla paylaşmaktan keyif aldık” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.