Furuncu; Türk Milliyetçiliğini Gündeme Oturtmalıyız

Furuncu; "Türk Milliyetçiliğini Gündeme Oturtmalıyız"

Türk Ocağı Kuşadası şubesinin düzenlediği iftar daveti, Kuşadası Öğretmenevi'nde gerçekleşti. Başkan Furuncu Türk milliyetçilerine hedef gösterdi.

İftar davetine, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Ayhan, Kuşadası Belediye Başkanı M.Esat Altungün, MHP 23. dönem Aydın Milletvekili Recep Taner, MHP Aydın İl Başkanı Fevzi Köse, MHP Kuşadası ilçe Başkanı Cemal Sarı, MHP Söke İlçe Başkanı Metin Mutafoğlu, MHP Söke İl Genel Meclisi Üyesi Mehmet Ali Oktay, Kamu Sen Aydın il temsilcisi ve Türk Eğitim Sen şube Başkanı Rıdvan Naci Devli, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Erdal Sezginer, Esnaf ve Sanaatkarlar Odası Başkanı Halit Şakar, Kuşadası Türk Ocağı Başkanı Hasan Furuncu, Nazilli Türk Ocağı Başkanı Ahmet Çekim ile çok sayıda vatandaş katıldı.
 
hasan-furuncu-1.jpgRamazanın, İslam dininin kutsal kitabı Kur'anı Kerim'in indirildiği, bin aydan daha hayırlı Kadir gecesini içine barındırdığını ifade eden Kuşadası Türk Ocağı Başkanı Hasan Furuncu, bu mübarek ayın İslam dünyasının içinde bulunduğu sıkıntı ve acıların sona ermesine vesile olmasını diledi.
 
Yayın hayatına başladığı 1911'den günümüze 102 yıldır yayın hayatına devam eden Türk Yurdu dergisine sahip çıkılması gerektiğine işaret eden Furuncu, Türk ve İslam dünyasını kışkırtıldığını öne sürdüğü konuşmasında; "Bu gün içeride ki etnik fitne dahil etrafımızdaki Irak, Suriye, Mısır meselesini  ancak ve yalnız tarihi ve iktisadi temelleri olan bu karşıtlıkları iyi tahlil ederek anlayabiliriz İslam dünyası ve Türklük içinde etnisite, mezhep kavgalarının hangi odaklarca kışkırtıldığını iyi görmeliyiz" dedi.
 
Türk millliyetçilerinin kendi medeniyetini yenilemesinin şart olduğunu savunan ve Türk milliyetçilerine hedef gösteren Furuncu, "Türk Ocaklarının 2011 Gerede toplantısında ilan edilen bu medeniyet tasavvuru davasını ete kemiğe büründürmek, milletimize, İslam alemine, ve bütün insanlığa  huzur adalet ve eşitlik getirecek yeni nizamı kurma başlıca hedefimizdir.Türk Ocaklılar olarak kültürel ve  fikri planda bu davaya hizmet edecek kadroları harekete geçirmeliyiz. Üzerimizdeki ölü toprağını atmak, bu gün ne yazik ki modernizm  imtihanından başarısız olarak çıkan beynelmielci siyasi islamcılık yerine islam değerlerini tarihi -kültürel dokumuzun temeline oturtan  Türk Milliyetçiliğini yeniden kültürel fikri ve siyasi gündemin baş köşesine oturtmak durumundayız" diye konuştu.
 
005-003.jpg
 
003-001.jpg
 
015-003.jpg
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.