Gazi oldukları Kıbrıs’a 44 yıl sonra uğurlandılar

Gazi oldukları Kıbrıs’a 44 yıl sonra uğurlandılar

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesine üye 10 Kıbrıs gazisini ve 5 belediye meclis üyesini düzenlenen törenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine uğurladı.Sa...

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Salihli Şubesine üye 10 Kıbrıs gazisini ve 5 belediye meclis üyesini düzenlenen törenle Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine uğurladı.

Salihli Belediyesi gazileri, gazi olarak döndükleri Kıbrıs’a belediye önünde düzenlenen törenle uğurlandı. Törende konuşan Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Bundan tam 44 yıl önce yavru vatanda canınız pahasına Kıbrıs Türklerinin bağımsızlığı ve özgürlüğü için savaştınız. Geçen yıl Kıbrıs Barış Harekatına katılıp bir daha barış götürdükleri toprakları görme imkanı bulamamış 10 gazimizi ve dört belediye meclis üyemizi bu topraklara gönderme mutluluğunu yaşamıştık. Bu yıl yine Kıbrıs’a gezi düzenleyerek 10 gazimizi ve 5 meclis üyemizi yavru vatana uğurladık. Yaşayan kahramanlarımız için ne yapsak az. Tüm gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet, yaşayanlara sağlıklı uzun ömür diliyorum” dedi.

Konuşmanın ardından Başkan Kayda tarafından gazilere KKTC’deki şehitliklere bırakılmak üzere bir Türk bayrağı ve bir avuç vatan toprağı teslim edildi.

Türk bayrağı ve bir avuç vatan toprağını teslim alan gaziler, Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit olan Yüzbaşı Ramiz Turan’ın şehitliğine ileterek emanetlerin yerine ulaşacağını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.