Gaziemirde 20 Bedensel Engelli Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu

Gaziemir'de 20 Bedensel Engelli Tekerlekli Sandalyeye Kavuştu

Gaziemir Belediyesi ve Karaoğlu Yapı işbirliğiyle kentteki 20 bedensel engelli, tekerlekli sandalye sahibi oldu, yüzleri güldü. Hayırsever işadamına teşekkür eden Başkan Şenol, bugüne kadar 150 sandalye dağıttıklarının ve engelliler için özel çalışmalar y

- Gaziemir Belediyesi ve Karaoğlu Yapı işbirliğiyle kentteki 20 bedensel engelli, tekerlekli sandalye sahibi oldu, yüzleri güldü. Hayırsever işadamına teşekkür eden Başkan Şenol, bugüne kadar 150 sandalye dağıttıklarının ve engelliler için özel çalışmalar yaptıklarının altını çizdi.

Gaziemir Belediyesi ve Karaoğlu Yapı birlikteliğiyle kentteki 20 bedensel engelli tekerlekli sandalye sahibi oldu. Tekerlekli sandalyeler Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ve Karaoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karaoğlu tarafından, belediyenin Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nce belirlenen bedensel engelli vatandaşlara dağıtıldı. Başkanlık makamında düzenlenen etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, engellilerin nüfusun yaklaşık yüzde 12’sini oluşturduğu gerçeğini göz önüne alarak proje, hizmet ve çalışmalarına bu şekilde yön verdiklerinin altını çizdi.

Göreve geldiği günden itibaren Gaziemir’de engellilere yönelik özel düzenlemeler başlatan Başkanı Şenol, “Toplumun yüzde 12’sini oluşturan kesimin sosyal ve ekonomik hayata katılımı ile üretici hale gelmeleri için de özel proje ve çalışmalar yapıyoruz. Bugüne kadar 150 tekerlekli sandalye dağıtarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarına dokunduk. Bugün 20 tekerlekli sandalye bağışında bulunan Karaoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karaoğlu’na teşekkür ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un sosyal belediyecilik uygulamalarını yakından takip ettiğini ifade eden Karaoğlu Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Karaoğlu, sosyal sorumluluk projelerine desteklerinin devam edeceğinin altını çizerek herkesi duyarlı olmaya davet etti.

BUGÜNE KADAR NELER YAPILDI

Kaldırımların engelli ve bebek arabalarının uygun hale getiren Gaziemir Belediyesi, ilçedeki üç dernek ile yaptıkları işbirliği sonucunda engellilerin meslek sahibi olmalarını, istihdamı ile sosyal hayata katılımları konusunda örnek çalışmalar sergiliyor. Belediye-devlet-hayırsever işbirliği sonucu Sabri Öney İlköğretim Okulu’nun bahçesinde 6 derslikli özel eğitim merkezi açılarak eğitimlerinin önündeki engeller kaldırıldı. Kentin fiziki yapısında engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak düzenlemeler yapan belediye engellilerin sosyal hayata katılımlarının önüne set çeken yol ve bina giriş-çıkışlarındaki eksiklerin giderilmesi için çalışmalara öncülük etti. Son olarak Boccia sporu ile engelli vatandaşlara yaşam sevinci aşılamaya çalışan belediye, onların kentin yönetiminde söz sahibi olmaları için çalışmalar yürütüyor.

GAZİEMİR'DE 20 BEDENSEL ENGELLİ TEKERLEKLİ SANDALYEYE KAVUŞTU

GAZİEMİR'DE 20 BEDENSEL ENGELLİ TEKERLEKLİ SANDALYEYE KAVUŞTU

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.