Gaziemirli Ece Taylandda Barışı Anlattı

Gaziemirli Ece Tayland'da "Barış"ı Anlattı

Tayland’ta düzenlenen “Barışçıl Bir Gelecek için” isimli uluslararası gençlik konferansına katılan Gaziemir’li Ece Ayşem Cengiz’in sunumu büyük beğeni topladı. Gaziemir Belediyesi’nin destekleriyle konferansa katılan Cengiz, başarısını Başkan Şenol’la pa

- Tayland’ta düzenlenen “Barışçıl Bir Gelecek için” isimli uluslararası gençlik konferansına katılan Gaziemir’li Ece Ayşem Cengiz’in sunumu büyük beğeni topladı. Gaziemir Belediyesi’nin destekleriyle konferansa katılan Cengiz, başarısını Başkan Şenol’la paylaştı.

Bu yıl Tayland’ta dördüncüsü düzenlenen “Barışçıl bir gelecek için” isimli uluslararası gençlik konferansında Türkiye’yi, Gaziemirli Ece Ayşem Cengiz isimli genç temsil etti. Almanya, Rusya, Çin, Vietnam, Tayland ve Japonya’dan gençlerin katıldığı konferansta, Gaziemir Belediyesi’nin desteğiyle ülkemizi temsil eden Ece Ayşem Cengiz’in ‘barış’ konulu sunumu katılımcıların beğenisini topladı. Uluslar arası arenada başarı kazanmanın haklı gururunu yaşayan genç, kente döner dönmez Başkan Şenol’u ziyaret etti, başarısını paylaştı.

Foruma katılan ve başarılı bir sunum yapan Ece Ayşem Cengiz’i kutlayan Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, dünya barışında gençliğin önemine değindi. Bu yıl 17’ncisini düzenledikleri Uluslararası Çocuk Şenliği ile kültürler arası kaynaşmayı sağladıklarını vurgulayan Şenol, sözlerini şöyle sürdürdü: “Geleceğin sahibi olan çocuklarımızın, gençlerimizin aklındaki düşmanlık ve savaş kelimelerinin yok edilmesi, yerine barış kavramının yerleşmesini istiyoruz. Dünya barışında çocukların rolü çok büyük. Bu yüzden çocuklara, gençlere barış ve dostluk kavramı tam olarak öğretilmelidir. Gençler bizim barış elçilerimiz.” Şenol, göreve geldikten sonra tarihe sahip çıkmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için özel çalışmalar yaptıklarının da altını çizdi.

Yeni kültürler tanımanın kendisine sağladığı katkıyı anlatan Ece A. Cengiz, forumda yaşadığı tecrübeyi şu cümlelerle aktardı: “Barış için neler yaptığımızı anlattım, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’nden, Mustafa Kemal Atatürk’ten bahsettim. Gazi’nin barış için, çocuklar için neler yaptığını anlattım. Hazırladığımız sunumun, konferansta büyük beğeni kazanması beni gururlandırdı. Japonya’dan sonra Tayland’taki konferansa katılmamı sağladığı için Belediye Başkanımız Halil İbrahim Şenol’a teşekkür ediyorum.”

GAZİEMİRLİ ECE TAYLAND'DA

GAZİEMİRLİ ECE TAYLAND'DA

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.