Gedizli taraftarlar Trump’un ’Kudüs kararını’ protesto etti

Gedizli taraftarlar Trump’un ’Kudüs kararını’ protesto etti

Gediz’de taraftar gruplarından Gediz Galatasaraylılar, Fenerbahçeliler ve Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki açıklamasını protesto etti.ABD B...

Gediz’de taraftar gruplarından Gediz Galatasaraylılar, Fenerbahçeliler ve Beşiktaşlılar Derneği üyeleri, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı yönündeki açıklamasını protesto etti.

ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacaklarını açıklamasının ardından Türkiye ve dünyada tepkiler çığ gibi artmaya devam ediyor. Gediz’de bulunan taraftar dernekleri Belediye önünde toplanarak kararı protesto etti.

Taraftar Dernekleri adına açıklamayı Serdar Erkan okudu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bugün Türkiye’nin ve Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Gediz’de de İslam’ın bekçileri olarak, Siyonist ABD ve Katil İsrail’e karşı bir araya geldik. Renklerimiz ne kadar farklı olursa olsun gönüllerimiz, yolumuz birdir. Tüm İslam Aleminin ortak davası olan Kudüs meselesi bizlerin de tek gündemidir. Yıllardır yüzlerce Müslümanın yaralandığı ve şehit edildiği, topraklarının gasp edildiği ve korku içinde yaşamak zorunda bırakılan Filistin toprakları için bunlar yetmezmiş gibi, İslam’ın en kutsal topraklarından olan Kudüs için yapılmış hadsiz açıklamalar sabrımızı taşırmış ve bizleri yeniden tek yürek haline getirtmiştir.Bugünlerde dünyanın ve yurdumuzun dört bir yanında olduğu gibi ilçemizde de sivil toplum örgütleri olarak ses veriyor, dualar ediyor ve meydan okuyoruz. Rabbim haksızlık ve zulme karşı ettiğimiz duaları kabul etsin. Önce ülkemiz ve milletimiz başta olmak üzere tüm İslam alemine güç versin. Allah bizimledir. Kudüs Filistin davası değil, kıble davasıdır. Rabbim mahsun ve mazlum Mescid-i Aksa’mızı içinde bulunduğu bu esaretten en kısa sürede kurtarsın” ifadeleri kullanıldı.(RB-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.