GEKA Yönetimi Vali Ayyıldız Başkanlığında Toplandı

GEKA Yönetimi Vali Ayyıldız Başkanlığında Toplandı

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin oluşturduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 68’inci toplantısını Muğla’da gerçekleştirdi.Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın dönem başkanlığını yürüttüğü GEKA toplantısınd...

Aydın, Denizli ve Muğla illerinin oluşturduğu Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 68’inci toplantısını Muğla’da gerçekleştirdi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız’ın dönem başkanlığını yürüttüğü GEKA toplantısında ev sahipliğini Muğla Valiliği ve Muğla Büyükşehir Belediyesi üstlendi. Muğla’nın Ula ilçesi Akyaka mahallesinde gerçekleşen toplantıya Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.

Toplantı öncesi açıklama yapan GEKA Dönem Başkanı Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Ajansın 68’inci yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirdiklerini söyledi. Ayyıldız, “Bugünkü toplantımızda, Ajansımızın son bir ayda yapmış olduğu faaliyetleri, daha önce almış olduğumuz kararlarla ilgili gelişmeleri gözden geçireceğiz ve ihtiyaç duyulan hususlarda kararlar alacağız. Son bir aylık döneme kısaca bakarsak, Ajansımız 9 Şubat 2015 tarihinde 2015 yılı Mali Destek Programını ilan etmişti. Toplam bütçesi 25 milyon TL olan Program Alternatif Turizm, Üretim ve Ticaret Altyapısının Geliştirilmesi ile Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programlarından oluşuyor. Mali Destek Programları hakkında Bölgemizde bilgilendirmeleri daha etkin bir şekilde yapabilmek amacıyla, her ilde üçer kişiden oluşan üç ayrı ekip olmak üzere Ajans uzmanlarından oluşan 9 ekip sahaya çıkarak bilgilendirme toplantıları ve birebir kurum ziyaretleri gerçekleştirdiler. Düzenlenen bilgilendirme toplantılarında, Bölgede 2 bin 60 kişiye ulaşılırken, şimdiye kadar 111 kuruma yapılan ziyaretlerde ise uygun hedef kitlelere programlar hakkında bilgi verildi. Ayrıca, Bölgemizdeki potansiyel başvuru sahiplerine yönelik proje yazma eğitimleri düzenlendi ve bu eğitimlere 358 kişi katıldı. Son başvuru tarihi 8 Mayıs 2015 olan Proje Teklif Çağrısından Bölgemizde ilgili kurum, kuruluş ve firmaların azami düzeyde yararlanmasını arzu ediyor ve kendilerini GEKA’nın Mali Destek Programları için proje hazırlamaya davet ediyoruz” dedi.

2014-2023 BÖLGE PLANI

Ajansın yenilikçilik ve girişimcilik, organik tarım, termal sağlık turizmi, yenilenebilir enerji, yüksek teknolojili sektörlerin yaygınlaştırılması ve tekstilde yenilik ve tasarım konularını öncelikli konular olarak belirlediğini açıklayan Ayyıldız, “12 Mart 2015 tarihi itibarıyla toplam bütçesi 900 bin TL olan Doğrudan Faaliyet Desteği Programı ile toplam bütçesi 500 bin TL olan Teknik Destek Programını açıklamış bulunmaktadır. Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmalara yönelik projelere destek verilen Doğrudan Faaliyet Destek Programında, bir projeye 100 Bin TL’ye kadar destek verilmektedir. Kurumların kurumsal kapasitelerini artırmalarına yönelik özellikle eğitim ve danışmanlık faaliyetlerinin desteklendiği Teknik Destek Programımızda ise 15 bin TL’ye kadar hibe desteği sağlayabilmekteyiz. Kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvuru yapabildiği her iki programdan ilgili kurum ve kuruluşlarımızın yararlanmasını arzu ediyoruz. Yönetim Kurulu Toplantımızın bir diğer konusu ise, Ajansımızın Bölgede öne çıkan sektörler ve geliştirilmesi istenen alanlara ilişkin düzenlediği tematik faaliyetlerdir. Ajansımız, Bölgedeki yerel aktörlerle birlikte hazırladığı 2014-2023 Bölge Planında da yer alan gelişme eksenleri çerçevesinde; yenilikçilik ve girişimcilik, organik tarım, termal sağlık turizmi, yenilenebilir enerji, yüksek teknolojili sektörlerin yaygınlaştırılması ve tekstilde yenilik ve tasarım konularını öncelikli konular olarak belirlemiştir. Bu kapsamda 6-7 Mart 2015 tarihlerinde Ajansımız organizasyonuyla ’Denizli’de Tekstil ve Hazır Giyim Vizyonu; Yenilik, Tasarım ve Markalaşma Konferansı’ düzenlenmiştir. Diğer 5 alandaki faaliyetler de 2015 yılı içinde gerçekleştirilecektir” dedi.

BÖLGE TANITIMI YAPILIYOR

GEKA’nın Güney Ege Bölgesi’nin alternatif turizm imkânlarını uluslararası platformlarda tanıtmak amacıyla dünyanın en büyük turizm fuarlarından olan ITB Berlin ve MIT Moskova Turizm Fuarlarına, Mart ayı içinde stand açarak katılım sağladığını belirten Vali Aylıldız, “Güney Ege Bölgesinin en önemli 6 turizm destinasyonundan ilgili kurum, kuruluş ve firma temsilcilerinin katılımının sağlandığı fuarlarda, bölgemizin turizm olanaklarının tanıtımı en etkin şekilde yapılırken yeni iş bağlantılarının kurulması konusunda adımlar da atıldı. Bugünkü toplantımızda katılım sağladığımız fuarları gözden geçirip değerlendireceğiz. Değerlendirmelerimizin ışığında, önümüzdeki yıllarda katılım sağlayacağımız fuarlarda daha etkin tanıtımlar yapabilmek adına neler yapabileceğimizi tartışacağız. Bugünkü toplantımızın en önemli gündem maddesi ise GEKA’nın 2014 yılı bütçe uygulama sonuçlarının görüşülmesi olacaktır. Geçen yıl için planlanan ve gerçekleşen bütçe uygulamalarını gözden geçireceğiz. 2014 yılında Ajansımız gerçekleşen gelirlerinin 2013 yılına göre yaklaşık iki kat arttığını görüyoruz. Diğer giderler fazla değişmemekle birlikte proje desteklerinin yaklaşık 3 kat arttığını görüyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.