Geleceğin okçuları Ortaca’da yetişiyor

Geleceğin okçuları Ortaca’da yetişiyor

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan okçuluk sporu kursları ilgi görüyor.Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonundaki derslere katılan alt yap...

Muğla’nın Ortaca ilçesinde, oku bir yay aracılığıyla hedefe göndermeyi amaçlayan okçuluk sporu kursları ilgi görüyor.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü spor salonundaki derslere katılan alt yapı ve büyük yaş grubundan 17 kursiyer, Türk okçuluğunu öğrenme fırsatı buluyor.

Kursiyerlere Okçuluk Milli Takım sporcusu Ayşe Savgın tarafından Okçuluk sporunun tekniği öğretiliyor.

Okçuluk antrenörü Ayşe Savgın, amaçlarının ilçedeki çocuklara okçuluk sporunu öğretmek ve Milli takıma aday sporcu hazırlamak olduğunu söyledi.

Savgın; “Başarılı sporcularımız mevcut, hem alt yapıya hem de büyük yaş gurubuna ulaşmayı hedefliyoruz. Burada yeterince potansiyel var. Yaz okullarımız var. Kış döneminde burada aktif kulüp sporcularına yönelik antrenmanlar yapıyoruz.” diye konuştu.

Alt yapılar için çeşitli turnuvalar olduğunu dile getiren Savgın; “çocuklarımızı bu turnuvalara hazırlıyoruz. Yoğun bir süreç geçiriyoruz. Okçuluk zor bir branş, sürekli çalışma gerektiriyor. Konsantrasyona dayalı bir spor. Alt yapılarda odaklanma, dikkat dağınıklığı ve hiperaktiviteyi önleyici sebeplerden dolayı çocukları spora başlatıyoruz, ilerleyen zamanlarda yetenekleri varsa devam ediyorlar. Ortaca’da son grubumuz ile çalışmalara yeni başladık. Çalışmalarımız gayet güzel devam ediyor. Muğla’da Milli Takım sporcularımız var. Dünya, Avrupa rekortmenlerimiz, Türkiye şampiyonlarımız var. Muğla, Okçuluk branşında iyi konumda.” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.