Gelecek Partili Dilmen’den iktidara uyarı: Vatandaşın, reel sektörün yanında olun!

Gelecek Partili Dilmen’den iktidara uyarı: Vatandaşın, reel sektörün yanında olun!

Çin'de ortaya çıkan 2019-nCoV adı verilen corona virüsün insan sağlığına etki ettiği kadar ekonomiye de olumsuz etkilediğini belirten Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Ali İhsan Dilmen, hükümeti reel sektörün yanında olması konusunda uyardı.

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun 13 Aralık 2019'da kurulduğunu açıkladığı Gelecek Partisi’nin Aydın il başkanlığını üstlenen Ali İhsan Dilmen, Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve Türkiye’nin de etkilendiği ‘koronavirüs’ nedeniyle karşılaşılan tehlikenin sağlık ve ekonomi-çalışma hayatı ve finans tarafı olduğunu söyledi. Dilmen, “Bunlardan ilki sağlıkla ilgili alınan tedbirler. Bu konuda gereken birçoğu yapılıyor. İkinci etki alanı ise sağlık sebebiyle alınan tedbirlerin ekonomi-çalışma hayatı ve finans tarafı var. Devlet bu noktada sağlıkta olduğu gibi tehlikenin ve tehdidin farkında olduğuna dair işaret göremiyoruz” dedi.

“ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Hükümeti yaşanan krizde vatandaşın, reel sektörün yanında olmaya davet eden Gelecek Partili Dilmen, “İşyerleri kapatılıyor, insanların evde oturması isteniyor ama gündelik hayat nasıl devam edecek işleri düştüğü için geliri kaybolanlara nasıl destek verecek bilmiyoruz. Oysa sağlık için alınan tedbirlerin reel ekonomiye etkisi çok yüksek olacaktır. Devlet bir an önce, gelirini ve işini kaybeden insanını rahatlatacak tedbirleri açıklamalıdır. Karşılaştığımız tehlike ve tehdidin müsebbibi hükümet değildir ama iyi yönetemez, vatandaşını rahatlatmazsa sorumluluğunu yerine getirmemiş olacaktır. Vatandaş olarak devletten çözüm bekliyoruz” sözleriyle hükümeti göreve davet etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.