Gemisander Başkanı Şimşek İddialara Yanıt Verdi

Gemisander Başkanı Şimşek İddialara Yanıt Verdi

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, İzmir'in Aliağa ilçesine gelecek olan 'Fpso Kuito' adlı tankerin, 'yüksek miktarda radyoaktif atık ve tehlikeli madde' içerdiğine yönelik iddialarla ilgili açıklama ya

- Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, İzmir'in Aliağa ilçesine gelecek olan 'Fpso Kuito' adlı tankerin, 'yüksek miktarda radyoaktif atık ve tehlikeli madde' içerdiğine yönelik iddialarla ilgili açıklama yaptı.

Aliağa ilçesine gelecek olan günlük yüz bin varil petrol işleme kapasiteli 'Fpso Kuito' adlı tankerin, yüksek miktarda radyoaktif atık ve tehlikeli madde içerdiğine yönelik ulusal bir gazetede haber çıkması üzerine, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek, bir açıklama yaptı. Çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Şimşek, kendilerinin görüşü alınmadan haberin yapıldığını iddia etti. Şimşek, "İddia sahibi iddiasını ispatla mükelleftir. Bizde Kuito adlı tankeri’nin yüksek miktarda radyoaktif atık madde içerdiği yönünde ki iddiaları kabul etmiyoruz. Çünkü söz konusu gemi, tesislerimize gelmeden önce, söküme hazırlık olarak uluslararası akreditasyona sahip Sea2 Cradle B.V survey firması tarafından incelenmiştir. Yapılan incelemeye istinaden düzenlenen 18 Aralık 2014 tarihli ‘Tehlikeli Maddeler Envanter raporu’nda Gemi kargo tankları ve boru sistemleri temizlenerek sıcak çalışmaya uygun hale getirildiği tespit edilmiştir. Özellikle radyoaktif madde ve atıklar konusundaki hassasiyet dikkate alınarak; Şubat 2014 tarihinde Sea2 Cradle, Kasım 2014 tarihinde ARPS Aberdeen Radiation Protection Service ve 30 Aralık 2014 tarihinde ise ANGOLA Elektrik–Su ve Radyasyon Enerjisi Düzenleme Bakanlığı tarafından gemi hakkında üç ayrı rapor düzenlenmiştir. Raporların incelenmesi sonunda da geminin iddia edildiği üzere radyoaktif madde atık ihtiva etmediği tespit olunmuştur. Üstelik şöyle bir iddiada da bulunabilirim ki tesislerimize bugüne kadar gelen en temiz gemidir. Her zaman olduğu gibi gelen geminin resmi işlemleri tamamlandıktan sonra sektörümüze zarar veren açıklamalarda bulunan sözde iddia sahibi kişi ve kurum temsilcilerinin de yasal bir zorunluluğumuz olmadığı halde her türlü denetimine açıktır" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.