Genç çiftçi desteği hayatını değiştirdi

Genç çiftçi desteği hayatını değiştirdi

Kütahya’nın Emet ilçesinde devletten aldığı genç çiftçi projesi ile kurduğu serada üretim yapan Gökhan Çalışkan, çalışma azmiyle ilçede örnek gösteriliyor.Emet ilçesine bağlı Köprücek köyünde, devlett...

Kütahya’nın Emet ilçesinde devletten aldığı genç çiftçi projesi ile kurduğu serada üretim yapan Gökhan Çalışkan, çalışma azmiyle ilçede örnek gösteriliyor.

Emet ilçesine bağlı Köprücek köyünde, devletten aldığı destekle kurduğu 1050 metrekarelik serada domates, salatalık ve biber yetiştiren Çalışkan, ürünlerinin yetiştirilmesinin yanı sıra, seranın tüm bakımını bizzat kendisi yapıyor.

Tıbbi ve aromatik bitkiler bölümü mezunu ve Ziraat Mühendisi olan Gökhan Çalışkan, ’’Bu işe dededen gelen tecrübe ile başladık ve bu işi öğrendik. Sonrasında yüksek okul mezunu olarak Tıbbi ve aromatik bitkiler bölümünü bitirdim. Hobi olarak başladığım bu işi geliştirerek 2016 yılında İlçe Tarım Müdürlüğümüzün yardımıyla hibe desteğiyle bu seramıza kurduk. Yaklaşık 1050 metrekare olarak kurduğumuz bu seramızda işlerimizi daha da geliştirdik. İnşallah daha verimli, daha kaliteli ürün yetiştirmek için çalışacağız. Seramızda aile olarak 3 kişi çalışıyoruz. Hasat döneminde köylülerimizinde desteği ile 10 kişi çalışıyoruz. Ancak daimi olarak 3 kişi çalışmaya devam ediyoruz’’ dedi.

Emet Esnaf Odası Başkanı Abdullah Ünal, ’’Genç Ziraat Mühendisi Gökhan kardeşimiz hepimizin özlediği bu yatırımı devletimizin desteği ile birlikte başardı. Bütün gençlerimize örnek olmasını diliyorum. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi Türkiye’de gençlerimiz istihdam olursa ancak ülke ekonomisi kalkınabilir. Malesef gençlerimiz bu tür işletmelerden, risklerden çok korkuyorlar. Ancak Gökhan kardeşim bu işi kendi imkanlarıyla başardı. Serasını her geçen gün geliştiriyor. Köydeki gençlerimizde burayı gördükçe onlarda cesaret alıyorlar. Bu kardeşimiz girişimiyle bölgemize örnek olsun inşallah’’ diye konuştu. (YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.