Genç müzisyenler 22. Uluslararası Flutissimo Flüt Festivali’nde ödül aldı

Genç müzisyenler 22. Uluslararası Flutissimo Flüt Festivali’nde ödül aldı

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri Gizem Yaylacık ve Buse Ersöz, "22. Uluslararası Flutissimo Flüt Festivali" çerçevesinde düzenlenen yarışmada birincilik kazandı.

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü öğrencileri Gizem Yaylacık ve Buse Ersöz, "22. Uluslararası Flutissimo Flüt Festivali" çerçevesinde düzenlenen yarışmada birincilik kazandı. Öğrenciler, ödüllerini Fransa'nın Nice şehrinde düzenlenen törenle aldı.

Yaşar Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Müzik Bölümü öğrencileri Gizem Yaylacık ve Buse Ersöz, "22. Uluslararası Flutissimo Flüt Festivali"nde ikili olarak katıldıkları flüt yarışmasında kendi yaş gruplarında birinci oldu. Fransa'da 2002 yılında kurulan A Traverse la Flute Derneği'nin her sene düzenlediği yarışma, "Flüt Ensemble" kategorisinde 6-32 yaş arasındaki genç sanatçıları bir araya getirdi. Yarışmanın jürisi, dernek kurucusu Nice Devlet Konservatuvarı ve Üniversitesi flüt eğitmeni Sibel Kumru Pensel'in yanı sıra Türkiye, Almanya, Çin ve İtalya'dan gelen seçkin müzisyenlerden oluştu. Türkiye'yi başarıyla temsil eden öğrenciler, Fransa'nın Nice kentinde düzenlenen törenle ödüllerini aldı.

Gizem Yaylacık ve Buse Ersöz, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümü'nde flüt eğitimi aldıkları Dr. Öğretim Görevlisi Tuğçe Gökdemir'e teşekkür ederek, ileride de uluslararası yarışmalarda aldıkları ödüllerle Türkiye'yi temsil etmek istediklerini söylediler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.