Genital Estetikte Bayan Cerrah Farkı

Genital Estetikte Bayan Cerrah Farkı

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlgi Güler, genital estetikte bayan doktorların daha çok tercih edildiğini belirtti.

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. İlgi Güler, genital estetikte bayan doktorların daha çok tercih edildiğini belirtti.

Op.Dr. İlgi Güler, “Genital estetik işlemler uzun yıllardır uygulanmasına rağmen iletişim olanaklarının gelişmesi ile son dönemlerde giderek popüler hale gelmiştir. Genital bölge ile ilgili sorunların mahremiyet nedeniyle dile getirilmesi zorken artık pek çok kadın rahatlıkla sorunlarını ifade ederek çözüm yolları aramaktadır” dedi.

Op.Dr. İlgi Güler, şu bilgileri verdi:

“Genital bölgenin estetik bütünlüğü buradaki yapıların uygun biçimde olması ile mümkündür. Dış dudaklar iç dudakları örtebilecek hacme sahip olmalı, iç dudaklar ve klitoris fazla büyük olmamalı, pubik bölgenin genital yapılarla uyumlu yüksekliğe sahip olmalıdır. Öte yandan vajen boyutunun cinsel hazzı sağlayabilecek genişlikte olması sağlıklı bir cinsel yaşam için çok önemlidir. Genital bölgede en sık karşılaşılan sorunlardan biri iç dudakların normalde büyük ve sarkık olmasıdır. Bu durum görünüm bozukluğuna yol açtığı gibi hijyen açısından da problemler oluşturmaktadır. Kıyafetlere sürtünerek rahatsızlık vermekte, bikini giyildiğinde kötü görünüme yol açmaktadır. Genital bölgede bir diğer bozukluk doğumlarla birlikte vajenin genişlemesidir. Özellikle arka arkaya sık doğumlar vajen dokusunun esnemesine ve genişlemesine neden olmaktadır. Genital bölgede bunun yanında dış dudakların yeterli hacme sahip olmaması, genital bölge renginin koyu olması, pubik bölgenin çıkıntılı olması, klitorisin normalden büyük olması gibi sorunlarla karşılaşılabilir. İç dudakların büyük olması sorunu cerrahi olarak bu bölgenin estetik kurallara uygun bir şekilde çıkarılması ile çözümlenir. Dış dudaklara kişinin kendi yağ dokusu veya kalıcı dolgular ile hacim kazandırılabilir. Klitoris için klitoroplasti ameliyatı ile küçültme sağlanabilir. Genital bölge renginin açılması için peeling veya lazer uygulamaları yapılabilir. Vajenin daraltılması için vajinoplasti uygulanabilir. Vajen daraltılması ameliyatsız yöntemlerle de mümkün olmaktadır. Lazer uygulamaları ile vajen genişliğinin daraltılarak daha sağlıklı bir cinsel hayata kavuşmak mümkün olmaktadır. Genital estetik işlemlerin bu konuda deneyimli doktorlar tarafından uygulanması önemlidir. Son yıllarda mahrem bir konu olması nedeniyle bayan estetik cerrahların bu konuda daha çok tercih edildiği görülmektedir. Genital bölge estetiğinde bu konuda deneyimli bir estetik cerraha başvurmanız önerilmektedir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.