Geri dönüştürülen atık yağlarla engellilere destek

Geri dönüştürülen atık yağlarla engellilere destek

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülük ettiği “Temiz Çevre Engelsiz Hayat” projesine destek veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede bulunan atık bitkisel ve hayvansal yağları toplayarak engellilerin...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülük ettiği “Temiz Çevre Engelsiz Hayat” projesine destek veren Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçede bulunan atık bitkisel ve hayvansal yağları toplayarak engellilerin akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyacının giderilmesine katkı sağlıyor. Böylece hem çevre kirliliği önleniyor hem de engellilere destek olunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Temiz Çevre Engelsiz Hayat Projesi, Gaziosmanpaşa’da uygulanmaya devam ediyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin destek verdiği proje kapsamında atık bitkisel yağlar toplanarak hem çevre kirliliği önleniyor hem de toplanan atık yağlar ekonomiye geri kazandırılarak engellilerin tekerlekli sandalye ihtiyacı karşılanıyor.

Gaziosmanpaşa Belediyesi ekiplerince; Hizmet Binaları, Bilgi Evleri, Gençlik Merkezi, Kadın Koordinasyon Merkezleri, Muhtarlıklar, Aile Sağlığı Merkezleri, okullar, camiler, ilçe meydanı vb. 200 noktada bitkisel atık yağlar toplanıyor. Toplanan evsel atık yağlar, aracı firmalar tarafından çevreye zarar verilmeden geri dönüşümü sağlanıyor. Bitkisel atık yağların geri dönüşüme kazandırılarak elde edilen gelirlerle de engellilerin akülü ve tekerlekli sandalye ihtiyaçları karşılanıyor. 5 litre ve üzeri toplanan atık yağlara karşılık talep doğrultusunda vatandaşlara 1 litre temizlik malzemesi de verilerek ilçe halkının projeye destek vermesi sağlanıyor. Ayrıca projeyle okulların temizlik malzemesi ihtiyaçlarına da destek olunuyor.

Sosyal sorumluluk projesi hakkında bilgi veren Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Çevreye duyarlılık konusunda hepimiz sorumluluk taşımalıyız. Bu, geleceğimiz ve çocuklarımız için önem arz etmektedir. Birçok atık, çevreye geri kazandırıldığı gibi ekonomiye de katkı sağlıyor. Atık bitkisel yağlarımızı; okul, cami, belediye, muhtarlık gibi toplama noktalarına bırakarak, çevre kirliliğini önlediğimiz gibi engelli vatandaşlarımızın başta akülü tekerlekli sandalye olmak üzere pek çok ihtiyacına da destek oluyoruz. Projeyle hem çevre bilincini oluşturuyoruz hem de engelli vatandaşlarımızın her anında yanında bulunarak ihtiyaçlarını gideriyoruz” dedi.

2013 yılından beri uygulanan projeyle toplam 150 bin litre atık toplanarak birçok engelli vatandaşın ihtiyacı karşılandı.

Talep doğrultusunda vatandaşların evinden de teslim alınan bitkisel yağlar engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye, okullara da temizlik malzemesi olarak geri dönüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.