Germencik Alangüllü Arena boğa güreşine hazır

Germencik Alangüllü Arena boğa güreşine hazır

Germencik Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Germencik Boğa Güreşi Festivali 23 Temmuz 2017 Pazar günü Alangüllü arenada gerçekleşecek.Her yıl geleneksel hale gelen...

Germencik Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 3’üncüsü düzenlenecek Germencik Boğa Güreşi Festivali 23 Temmuz 2017 Pazar günü Alangüllü arenada gerçekleşecek.

Her yıl geleneksel hale gelen Germencik Boğa güreşi festivaline az bir zaman kala boğa sahipleri ilçeye gelmeye başladı. Kış aylarında Deve güreşlerinin gerçekleştiği Ege’de Boğa güreşleri takvimi 30 Nisan itibariyle başladı. Ege de çetin geçen güreşler arasında yer alan Germencik boğa güreşleri Pazar günü büyük organizasyona imza atmaya hazırlanıyor. Germencik Belediyesi tarafından düzenlenen festivalde yaklaşık 120 boğa Alangüllü arena da rakipleri ile karşılaşacağı anı bekliyor.

Tüm Aydınlıları güreşlere davet eden Germencik Belediye Başkanı Ümmet Akın, “23 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek olan güreşte Ege’nin bir çok il ve ilçesinden gelecek Boğalar ve sahiplerinin yanı sıra güreş severleri misafir edeceğiz. Bu yıl 3’üncüsünü düzenleyeceğimiz güreşler için çalışmalarımız tamamlandı. Bir Yörük kültürü olan Boğa güreşinin yine bir Yörük kültürü olan Deve güreşi gibi Ülkemizin gelenek ve göreneklerinden olduğunu biliyoruz. Bu gelenek ve göreneklerimizi yürütebilmek adına her yıl festivallerimizi bir aksilik olmadığı takdirde gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Bu yıl Baş güreşinin yanı sıra Belediye Başkanlığı kupası, Kaymakamlık Kupası, Ziraat Odası Başkanlığı kupası başta olmak üzere birçok kupa sahibini bulacak. Alangüllü arenada gerçekleştireceğimiz boğa güreşi festivali Belediyemiz Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğü tarafından organize ediliyor. Festivalimize katılacak 120 Boğamız ve sahiplerine Pazar günü gerçekleşecek güreşlerde başarılar diliyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.