Gezi Ruhu Sahaya Çıkıyor

Gezi Ruhu Sahaya Çıkıyor

Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına ilki geçtiğimiz yıl yapılan futbol turnuvasının ikincisi bu yıl Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleniyor.

- Gezi direnişi sırasında dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz adına ilki geçtiğimiz yıl yapılan futbol turnuvasının ikincisi bu yıl Konak Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleniyor. Futbolun dayanışmacı, birleştirici ve kolektif yönünü göstermek amacıyla hayata geçirilen turnuvada, öğrenci ve taraftar gruplarının yanı sıra sadece kadın oyunculardan oluşan takımlarda yer alıyor.

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz adına ilki geçtiğimiz yıl yapılan futbol turnuvasının ikincisinin kura çekimleri Konak Belediyesi’nin Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür Sanat Merkezi düzenlenen törenle yapıldı. “Umuda depar at” sloganıyla bu yıl 1-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek turnuvanın kura çekim törenine takım temsilcilerinin yanı sıra Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da katıldı.

GEZİ’DE YİTİRİLENLER ANILDI

Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşuyla başlayan törende konuşan Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl ikincisi düzenlenen turnuvaya katkı koymaktan duydukları mutluluğu dile getirdi. Ali İsmail Korkmaz ve Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenleri bir kez daha anan Pekdaş, “Maalesef kapitalist sistemin dişlileri arasında değerlerimiz öğütülüyor. Yalan çok önemli, mubah gibi piyasaya sürüldü. Her şey çok kazanmak üzerine kuruldu. ‘Siz kazanın yeter ki, değerlerinizi kaybetmeniz önemli değil’ denildi. Bunlara karşı da direnmemiz gerekiyor. İnsanlığımızı, değerlerimizi, ahlakımızı unutmamamız gerekiyor” dedi.

DEĞERLER UNUTULMASIN

“Baba Hakkı’lar, Metin Oktay’lar unutulmasın” diyen Pekdaş, Metin Oktay’ın futbola başladığı yer olan Konak’ın Damlacık semtinin Konak Tünelleri gerekçe gösterilerek yok edilmek istendiğini söyledi. Başkan Pekdaş, “Biz Damlacık yok olmasın derken aynı zamanda Metin Oktay’ı unutturmamak için bunu yaptık. ‘Damlacık diye bir yer var burayı unutmayın, unutturmayın’ dedik. Onlar bize her şeyimizi unutturuyorlar. Unutursak talan etmeleri, paralarına paralar ilave etmeleri çok kolay oluyor. Bizler de değerlerimizi unutturmamak için bu turnuvaları düzenleyelim. Yüreklerimizi koyalım, katkılarımızı koyalım” diye konuştu. Pekdaş daha sonra turnuvanın açılış maçının kuralarını çekti.

CİNSİYET AYRIMI YOK

Gencinden yaşlısına, toplumun her kesiminin sevdiği futbolun sadece rekabetten ibaret olmadığını göstermek amaçlayan düzenlenen turnuvayla Gezi direnişi sırasında hayatını kaybedenlerin adının yaşatılması hedefleniyor.1-16 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek turnuvada katılımcılardan ücret alınmayacak. Belirlenen sahalarda 6 kişiden oluşacak takımların mücadele edeceği turnuvada maçlar 18.00-22.00 saatleri arasında oynanacak. Turnuvada öğrenci ve taraftar gruplarının oluşturduğu takımların yanı sıra sadece kadın oyunculardan oluşan takımlarda yer alıyor. 1-16 Kasım 2014 tarihleri arasında düzenlenecek turnuvanın ilkini CHP Gaziemir Gençlik Kolları şampiyon tamamlamıştı.

GEZİ RUHU SAHAYA ÇIKIYOR

GEZİ RUHU SAHAYA ÇIKIYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.