Girişimci Olmak İsteyenlere 7 Altın Öneri

Girişimci Olmak İsteyenlere 7 Altın Öneri

Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, günümüzde girişimci olmak isteyenleri başarıya götürecek altın değerinde 7 öneride bulundu.Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim M...

Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, günümüzde girişimci olmak isteyenleri başarıya götürecek altın değerinde 7 öneride bulundu.

Liderlik Okulu Kurucusu ve Kişisel Gelişim Mentoru Erkut Ergenç, girişimci olmak isteyenlere yol gösterdi. Girişimciliğin zor bir süreç olduğunu belirten Ergenç, iş dünyasına girmek isteyenlere başarılı olmalarını sağlayacak fikirler sundu.

7 öneri şöyle:

"- Zor Olacak…

Girişimcilik heyecan verici olduğu kadar zor bir süreç. Baştan şunu kabullenmekte fayda var; İşler kolay gitmeyecek. Hatta dönem dönem zor bile değil bildiğiniz yıkım olacak. Ama iyi haber; sabrederseniz bu yolun sonu başarı.

- Problem Çözün...

Her ne iş yaparsanız yapın bir probleme çözüm olun. Yaptığınız işte müşterilerin isteklerine değil ihtiyaçlarına odaklanın. İhtiyaçlarını çözerek bir sorunlarına çözüm olun. Ürün ya da hizmetiniz bir ihtiyacı karşılıyorsa korkmayın.

- Duygulara Hitap Edin...

Yaptığınız iş ile mutlaka duygulara hitap edin. En katı kişilerin bile duygusal yönleri vardır. Ürün ya da hizmetinize mutlaka duyguları dahil edin. Unutmayın, insan iki nokta arasında gider gelir; haz ve acı. Onları mutlu edin.

- Duyulara Hitap Edin...

Basit bir gerçek; İnsanlar dış dünya ile duyu organları ile iletişime geçerler. O zaman ürün ya da hizmetiniz, mümkün olduğunca 5 duyu organına hitap edebilecek şekilde tasarlanmalı. Nasıl olur demeyin yaratıcılığınızı kullanın.

- Tanışın, Tanıştırın...

Network günümüz iş dünyasında en önemli kavram. Lakin ben size birkaç network toplantısına katılmayı öğütlemiyorum. Her saniye buna önem verin. Yüz yüze iletişim en iyisi ama en kötü Linkedln gibi siteleri değerlendirin. Herkese işinizi anlatın, onları sıkmayın ama kendinizi sık sık hatırlatın.

- Para İçin Yapmayın...

Para için girişimcilik yapılmaz. Hatta girişimcilikten çoğu zaman para da kazanılmaz. Evet yanlış duymadınız. Girişimcilikte para kazanıp kazanmadığınız ancak vasiyetinizde belli olur. Bu nedenle para için değil sürdürülebilir keyif almak için çalışın. Para mutlaka gelir ve emin olun mutlaka gider.

- Vazgeçmeyi Bilin...

Ne kadar çok şeyden vazgeçerseniz onların yerini daha çok şey dolduracaktır. Başarılı insanların hayatlarını incelediğinizde gördüğünüz tek ortak özelliktir; vazgeçmek. Her başarılı insan bir şeylerden vazgeçer. Hatta şu an yaptığınız işten vazgeçin. Her zaman daha iyisi vardır. Araştırın".

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.