Göktürk-1 Uydusu Yarın Uzaya Fırlatılacak

Göktürk-1 Uydusu Yarın Uzaya Fırlatılacak

Askeri istihbarat amaçlı yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü elde etmeye imkan sağlayacak olan Göktürk-1, yarın Fransız Guyanası’ndan uzaya fırlatılacak.

Askeri istihbarat amaçlı yüksek çözünürlüklü uydu görüntüsü elde etmeye imkan sağlayacak olan Göktürk-1, yarın Fransız Guyanası’ndan uzaya fırlatılacak. Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ TAI) Akıncı tesislerinde fırlatma anı canlı izlenecek.

Milli Savunma Bakanlığı Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile İtalyan Telespazio şirketi arasında 13 Temmuz 2009 tarihinde imzalanan Göktürk-1 projesi tamamlandı. Göktürk-1 uydusu, yarın saat 16.51’de Fransız Guyanası’nda bulunan Koruou Fırlatma Merkezinden uzaya fırlatılacak. Göktürk-1’in fırlatma işlemi Hava Kuvvetleri Komutanlığı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı ev sahipliğinde TUSAŞ’ın Akıncı tesislerinde düzenlenecek törenle canlı olarak izlenebilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da törene katılacak.

Uydu, coğrafi kısıtlama olmadan istihbarat amaçlı olarak Türk Silahlı Kuvvetlerine yüksek çözünürlüklü görüntü sağlayacak. 90 dakika içerisinde dünya çevresinde bir tur atacak olan Göktürk-1’in yılda 60 binden fazla görüntü toplaması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.