Görme Engelliler Derneği’nden Anlamlı Ve Önemli İstek

Görme Engelliler Derneği’nden Anlamlı Ve Önemli İstek

Bir süre önce kurulan Kuşadası Görme Engelliler Derneği yönetim kurulu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’dan, Kuşadası’ndaki görme engellilerin rahatça hareket edebilecekleri bir kent için eleştirilerde bulunarak, yardım istedi.

- Bir süre önce kurulan Kuşadası Görme Engelliler Derneği yönetim kurulu, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’dan, Kuşadası’ndaki görme engellilerin rahatça hareket edebilecekleri bir kent için eleştirilerde bulunarak, yardım istedi.

Dernek Başkanı Mevlüt Çeliker, Engellileri evlerinden çıkarma konusunda Kayalı’dan destek beklediklerini söyledi. Başkanlık makamındaki görüşmede Görme Engelliler Derneği Başkanı Mevlüt Çeliker, “Sorunlarımızın çözümü için bir araya geldik. Dernekleştiğimizde tabela veya kahvehane derneği olmak istemedik. Derneği kurmak için çalışma yaptığımızda, ilçemizde 49 görme engelli olduğunu tespit ettik. Karşılarına çıkan engeller yüzünden çoğu evlerinden çıkmak istemiyor. Çünkü bir çok sorunla karşılaşıyorlar. Onları evlerinden çıkaracak kentsel düzenlemeler konusunda desteğinizi istiyoruz. Görme engellilerin kendi işlerini kendilerinin görebileceği hale gelmeli" dedi.

GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI VE ÖNEMLİ İSTEK

GÖRME ENGELLİLER DERNEĞİ’NDEN ANLAMLI VE ÖNEMLİ İSTEK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.