Gözpınar Şehitleri Unutulmadı

Gözpınar Şehitleri Unutulmadı

Efeler Belediyesi ve Türk Ocakları Aydın Şubesi, 1922 yılında şehit edilen Gözpınarlılar için anma töreni düzenledi.22 Ağustos 1922’de Yunan askerleri tarafından elleri yağlı urganlarla bağlanarak kur...

Efeler Belediyesi ve Türk Ocakları Aydın Şubesi, 1922 yılında şehit edilen Gözpınarlılar için anma töreni düzenledi.

22 Ağustos 1922’de Yunan askerleri tarafından elleri yağlı urganlarla bağlanarak kurşuna dizilip şehit edilen Gözpınar köylüleri için Gözpınar Mahallesi’nde anma töreni düzenlendi. Törene Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, Türk Ocakları Aydın Şube Başkanı Eyüp Doyuran, Gözpınar Mahalle Muhtarı Ünal Günay, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, Gözpınar mahalle halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Mahalle camiinde şehitler anısına okunan Mevlid-i Şerif ile başlayan program daha sonra Gözpınar Şehitliği’nde devam etti. Şehitlik anıtına sırasıyla Belediye Başkanı Özakcan, Mahalle Muhtarı Günay ve Türk Ocakları Aydın Şube Başkanı Doyuran çelenk sundu.

“ŞEHİTLİKLERİMİZ VATANIN TAPUSUDUR”

İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşan Mahalle Muhtarı Ünal Günay, “Şehitliklerimizin vatanımızın tapuları olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu toprakların sahiplerinin kim olduğunun belgesi şehitliklerimizdir. Çocuklarımıza, torunlarımıza bir kutsal miras olarak bu şehitliğimizi aktararak geçmişimizin unutulmamasını sağlayacağız. Şehitliğimizin son halini almasında emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

"MİLLETİMİZ İLE NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR"

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin dünyaya yüzyıllarca hükmetmiş Osmanlı İmparatorluğu’nun küllerinden doğduğunu hatırlatan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Atalarımız; yanmış, yıkılmış ve paylaşılmış bir imparatorluktan, bütün mazlum ülkelere örnek olmuş bir Ulusal Kurtuluş Savaşı vererek, bu cumhuriyeti kurdu. O yıllarda yaşanan acıları elbette ki unutmak mümkün değil, onları diri tutarak, geçmişten de ders alarak geleceğimize bakmak zorundayız. Bugün içinde bulunduğumuz koşullarda, buna çok daha fazla ihtiyacımız var. 90 yıl önce dil, din, ırk, mezhep ayrımı gözetmeden ulusça verdiğimiz o savaşı, bugün yine verme noktasına geldik. Hepimiz 15 Temmuz’u ibretle izledik, yaşadık. 15 Temmuz olayı Türkiye’yi kuşatma, bir iç savaş ve işgal darbesiydi. Ordunun içinden çıkan bir takım darbeciler, kendilerinin de varlık sebebi olan TBMM’yi bombalamaktan geri kalmadılar. 15 Temmuz’da cumhuriyet tarihimizin en acı olaylarından birisini yaşadık. Sokaklara dökülen yurttaşlarımız öleceklerini bile bile o tankların altına yatıp şehit olmuşlardır. 95 yıl öncesinin ruhuyla devletine, cumhuriyetine, demokrasisine sahip çıkan bir milletimiz var. Milletimiz ile ne kadar gurur duysak azdır” diye konuştu.

“TERÖR ÖRGÜTLERİNİ LANETLİYORUZ”

Aydın Türk Ocağı Başkanı Dr. Eyüp Doyuran ise “Türk Ocakları bu yıl Türk Milletinin hizmetinde 104.yılını tamamlamaktadır. Türk Ocakları, Osmanlı Devleti’nin 20. Yüzyılın başlarında, çözülme ve yıkılma sürecinin ağır şartları altında bunaldığı, Türk milli varlığının yok olma tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı bir ortamda, milli bir ihtiyaçtan doğmuştur. Terör örgütlerinin hepsini de lanetliyoruz. Böyle bir ortamda, ülkemizin birliği, bütünlüğü, ilerlemesi, milli kültürümüzün geliştirilmesi, yetenekli ve milli şuur sahibi gençlerin yetiştirilmesi, bütün dünya Türklüğünün yüceltilmesi için çalışmaya devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Mustafa Sancaktar’ın ‘Zafere Dair’ isimli şiirini okudu. Tüm şehitler için edilen dua ile devam eden program mahalle meydanında verilen yemeğin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.