Gülenyakalıların Yüzü Artık Gülüyor

Gülenyakalıların Yüzü Artık Gülüyor

Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasının ardından köyden mahalleye dönen Gülenyaka’da yüzler belediyenin hizmeti ile gülmeye başladı. Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Alaşehir Beled...

Manisa’nın büyükşehir belediyesi olmasının ardından köyden mahalleye dönen Gülenyaka’da yüzler belediyenin hizmeti ile gülmeye başladı. Alaşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban’dan aldığı talimatla şimdiye kadar hizmet yüzü görmeyen Gülenyaka Mahallesinde yaptığı yol çalışmalarıyla vatandaşın yüzünü güldürdü.

Alaşehir Belediyesi kırsal ve merkezdeki mahallelere eşit hizmet götürmeye devam ediyor. Merkezdeki mahalleler ile kırsal mahallelerdeki yaşam koşullarını en iyi şartlara taşımak için çalışan belediye ekipleri Gülenyaka Mahallesinde yaptığı hizmetlerle hem mahalle sakinlerini hizmetle tanıştırdı hem de yıllardır gülmeyen yüzlerini güldürdü.

Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, “İlçemizin yeni mahallelerinden olan Gülenyaka Mahallemiz dağlık ve engebeli bir arazi şeklinde. Mahalle içi bağlantı yollarının patika yoldan farkı yoktu. Biz Alaşehir Belediyesi olarak yeni mahallemizde yaşayan vatandaşlarımızla merkezde yaşayan vatandaşlarımızın arasında hiçbir fark olmadığını ve merkez ve kırsaldaki vatandaşlarımızın en iyi şartlarda yaşamaları gerektiği inancımızla yaklaşık 3 kilometrelik alanda alt yapı çalışmaları ve yol sıkılaştırma çalışmalarını başlattık. Yol kenarlarında dağ eteği olan alanlarda şevlerle yağmur sularının yola zarar vermemesi sağlandı. Ayrıca dere akışkanlığı olan yerlerden 3 ayrı noktada 100’lük menfez döşemeleri yapılan yolu asfalt kaplamasını da tamamlayıp en kısa sürede bölge halkının kullanımına sunulacaktır” dedi.

Alaşehir, Gülenyaka Mahalle Muhtarı Mustafa Keleş ise, “Mahallemiz Alaşehir Kiraz bağlantı yoluna yaklaşık 5 kilometre mesafededir. Mahallemiz bu içeride körfezde oluşu nedeni ile yıllardır her hangi bir hizmet alamamış kırsal yaşamla mücadele etmiştir. İlçemiz Büyükşehir olmadan evvel İl Özel İdare ve Köylere Hizmet Götürme Birlikleri dahil mahallemize bir çivi dahi çakmamıştı. Büyükşehir Yasası ile mahalle olduktan sonra Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban mahallemize ve mahallelilerimize sahip çıktı. Mahallemizin adı Gülenyaka idi ama hizmetten yana gülmezdik. Şimdi adımız gibi yüzümüz de gülmeye başladı.” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.