Gülseren-anayurt Kentsel Yenileme Projesi İlk Etabın Teslimatı Tamamlandı

Gülseren-anayurt Kentsel Yenileme Projesi İlk Etabın Teslimatı Tamamlandı

Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yürütülen Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk etabında bulunan 688 konut hak sahiplerine teslim edildi.440 bin metrekare proje alanında ve 5 bin 260...

Mamak Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yürütülen Gülseren-Anayurt Kentsel Yenileme Projesi’nin ilk etabında bulunan 688 konut hak sahiplerine teslim edildi.

440 bin metrekare proje alanında ve 5 bin 260 konutu kapsayan projenin diğer etaplarında da çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bölgede bulunan bin 237 gecekondudan bin 207’sinin yıkıldığı projede hakkında konuşan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Yılların getirdiği en büyük sorunlardan biri olan gecekonduya karşı ilçemizin dört bir yanında kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri uyguluyoruz. Bu projelerle birlikte Mamak’ta büyük değişim ve dönüşüm yaşanıyor. Yaşanan bu dönüşümün akabinde Mamak özel sektör açısından da bir cazibe merkezi haline geldi. İlk etabın hak sahiplerine teslim edildiği Gülseren-Anayurt hızla tamamlanıyor” dedi.

Projede sosyal donatılar da ihmal edilmedi

440 bin metrekarede uygulanan projede sosyal donatı alanları da ihmal edilmedi. Proje kapsamında 3 adet cami, 1 adet lise, 1 adet ilköğretim ve anaokulu, 3 adet ticaret merkezi, 1 adet sağlık tesisi, 1 adet sosyo-kültürel tesis ve ilçe emniyet müdürlüğü bulunuyor.

Hak sahipleri bilinçlendiriliyor

Proje kapsamında bulunan bin 237 gecekondudan bin 207’sini hak sahipleriyle anlaşarak yıkan Mamak Belediyesi örnek bir dönüşüme imza atıyor. Birçok defa hak sahipleriyle bir araya gelen Mamak Belediyesi yetkilileri yapılacak çalışmalar hakkında hak sahiplerini detaylı olarak bilgilendirerek spekülasyonların da önüne geçti.

Çalışmalar etap etap tamamlanıyor

Proje kapsamında 1. etap içinde bulunan 688 konut hak sahiplerine teslim edildi. 2. ve 3. etap kapsamında 2 bin 531 konutun inşaatı tamamlanmak üzere. 4. etap kapsamında 447 konut, 1 adet lise, 1 adet ilköğretim ve anaokulu ile 1 adet cami inşaatına başlandı. 5. etap kapsamında da bin 594 konutun ihale hazırlıkları devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.