Gündemdeki ADÜ Rektörü

Adnan Menderes, Düzce ve Mardin Artuklu üniversiteleri rektörleri çektikleri videolarla "Evet" oyu vereceklerini açıklamışlardı. Rektörlerin evet kervanına katılmasına öncülük eden Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, “Başkanlık sistemine geçilmesi Türkiye’nin önünü açacak” diyerek Anayasa değişikliğini sonuna kadar desteklediğini ifade etmişti.

Videoya tepkiler kısa sürede çoğalınca Bircan eleştirilere, "Açıklamalarının arkasındayım. Ben doğru olduğuna inandığım şeyi söylüyorum" diyerek cevap verdi. Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan, referandumda ’Evet’ oyu kullanacağını açıklamasının ardından CHP’ye yönelik  “Biz onların sevdiği rektörler gibi ikna odası açmıyoruz. Kendi görüşümüzü açıklıyoruz, bundan da çekinecek değiliz" sözleri de ülke gündemine taşınmasına yol açtı.

CHP Aydın İl Başkanı Bayram İnci ise; “Rektör Prof.Dr. Cavit Bircan’ın kişisel olarak Anayasa değişikliğine ‘evet’ demesi inandırıcı olmadığı gibi etik değildir” diyerek Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ın bir akademisyen sorumluluğuyla hareket etmesi gerektiğini dile getirdi.

Aydın iktidar vekili Abdurrahman Öz, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Cavit Bircan’nın “Evet” oyu kullanacağını açıklamasından sonra; “Bircan’ın yaptığı disiplin suçu mudur bunu bilmiyorum. Ama kişisel görüş açıklamasına kesinlikle itirazım yok. Sadece biz parti olarak dahi araziye çıkmamışken alelacele bunun yapılmış olması bana biraz garip geldi” diye konuşur.

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda parti temsilcilerine 'evet' kampanyasına katılan rektör, kaymakam ve kamu yöneticilerini eleştirerek "Bu yaptıkları işgüzarlık, konuyu medyaya malzeme yapmasınlar" dediği iddia edildi.

Aydın’da yerel basında Sayın Rektör’ün referandum konusunda taraf olması ile ilgili birçok yazılar, yorumlar ve sorular da yer aldı. Cübbesini çıkararak siyasete soyunması gerektiğinden söz edenler yanında Rektörün milletvekillik veya Büyükşehir Belediye Başkanlığı mı bekliyor? Geçmişinde bit yeniği mi var? Şeklinde sorulardan söz edilmedi değil…

Etik olmayan adımlar var ki; sitem, etki ve tepkiler var.  

Aydın’ın Jeotermal bölgesi olmasına rağmen Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi bu konuda çalışmalar yapılması için merkez olarak seçilmesi ilginçtir.

Adnan Menderes Üniversitemizin (ADÜ) akademik sorumluluğuyla Jeotermal çalışmalarının kendilerine (ADÜ’ye) verilmesi gerekirdi. Aydın’da gündem olan Jeotermal konusunda ne duyduk ki? Bilim ve araştırma alanında daha da çok ses getirecek, gündem yaratacak buluşlardan söz edilmesini, gurur duymayı ve öğünmeyi beklerdik…

Sayın Rektörün akademik anlamda gündem olmasını beklerken, siyaset gündemine taşınması şaşırtıcı oldu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum