Gündüz Vurgun Gece Soygun

Gündüz Vurgun Gece Soygun

Yeni Asır’ın ortaya çıkardığı Aydın’daki otopark vurgununa bir yenisi daha eklendi. Vatandaşlardan tarife dışına çıkılarak toplanan paraların belgesine ulaşıldı. Sahte tarifeyle 4 saat fazla alınan ücretlerin cebe indirildiği ortaya çıktı

Aydın'da Yeni Asır'ın belgeleriyle ortaya çıkardığı otopark vurgunu haberlerinin ardından her gün yeni bir skandal ortaya çıkıyor. 10 gündür gündemde olan otopark vurgununa bir yenisi daha eklendi. Yeni Asır, son olarak vatandaşlardan tarife dışına çıkılarak toplanan paraların belgesine ulaştı.

4 saat fazla ücret

Meclis kararına göre araçlardan 08.00-20.00 saatleri arasında otopark ücreti alınması gerekirken, sahte tarifeyle 08.00-24.00 saatleri arasında da otopark ücreti alındı. Aydınlı eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, Büyükşehir Belediye Meclisi'nce alınan karara aykırı olarak düzenlenen sahte tarifeyle Kuşadası'nda aylarca vatandaştan 7 gün 24 saat otopark ücreti adı altında para toplandığını iddia etti.

Kesilen ceza ortaya çıkardı

Aysan, 28 Eylül 2015'te saat 23.32'de otomobiline park ettiği için kesilen 7.5 lira otopark ücretinin yasal tarifeye aykırı olduğunu belirterek, kaymakamlığa şikayette bulundu. Kaymakamlık, şikayet dilekçesini İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne göndererek konunun araştırılmasını istedi.
Kuşadası 50. Yıl Caddesi, İnönü Bulvarı Gençlik Caddesi, Kemal Arıkan Caddesi, Adnan Menderes Bulvarı, Candan Tarhan Bulvarı üzerinde 10 gün boyunca yapılan kontrollerde, 18.00-07.00 saatleri arasında da şirket görevlilerinin vatandaşlardan park ücreti aldığı belirlendi. Aysan, yetkililerin korsan tahsilatı kendi elleriyle dava dosyasına eklediğini belirterek, "Büyükşehir Meclisi'nin aldığı kararla belirlenen otopark tarifesinin dışında Aybel'in korsan tarifesi var. Gündüz yasal, gece ise bu korsan tarifeyle Aybel AŞ, 7 gün 24 saat otopark bedeli tahsilatı yapıyor.
Vatandaşlardan otopark adı altında tahsil edilen bu paralar Aybel AŞ'nin hesabında görülmüyor. Bu da vurgunun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor" dedi.

Dava dosyasına da eklendi

Aysan'ın "Aybel AŞ benden yasadışı otopark üceti aldı" diyerek açtığı mahkeme devam ederken, Aydın Büyükşehir Belediyesi avukatları mahkemeye bir "belge" sundu. Belgede, Aybel AŞ'nin saat 20.00'ye kadar değil, 24.00'e kadar otopark ücreti aldığı bilgisine yer verildi. Oysa Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi, 15 Mayıs'ta aldığı kararda saat 20.00'ye kadar ücret alınabilir kararı almıştı. Bu belgenin Aydın Büyükşehir Belediyesi avukatları tarafından dava dosyasına neden ve kimden emir alınarak konulduğu ise bilinmiyor.

Meclis'e taşındı

AK Parti Aydın Milletvekili Abdurrahman Öz, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ndeki yolsuzluk iddialarını TBMM'ye taşıdı. Öz, "Aydın Su İdaresi ve Halk Ekmek'teki usulsüzlük iddiaları, Aydın'da otoparklarını işleten Büyükşehir şirketi Aybel ile ilgili usulsüzlük iddiaları, Aydın şehir meydanı ile ilgili yaşanan yargı süreci, yapılmayan, verilmeyen belediye hizmetleriyle birlikte yönetilemeyen CHP'li bir belediye sorunu vardır" diye konuştu.

ZANLILAR TEKRAR GÖZALTINA ALINDILAR

Aybel AŞ'deki vurgun iddiaları üzerine, Aydın Sulh Ceza Mahkemesi kararıyla 22 Nisan'da sabaha karşı Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan ve ifadelerinin ardından serbest bırakılan otopark vurgunu zanlıları, Savcılık kararı ve süpriz tanığın ifadelerinin ardından dün gözaltına alındılar. AYBEL'İN merkezi dahil çok sayıda ev ve işyerine yapılan baskınlarda gözaltına alınan mutemet Ahmet Murat Gök, Aybel A.Ş'nin elektronik altyapı işlerini üstlenen şirketin sahibi Uğur Saydar, otopark vurgununu ortaya çıkaran ve Kuşadası'nda Sabri Sürgen'i vurduktan sonra serbest bırakılan Serkan Vidinli ve otoparkçı İ.P'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gizli bir tanığın ifadesiyle gözaltına alınan zanlılar, ifadelerinin ardından Savcılığın talimatıyla bugün mahkemeye çıkarılacaklar. Serkan Vidinli ve otoparkçı İ.P'nin, ifadelerinin alınmasının ardından Savcılık tarafından serbest bırakılacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.