Güneş Enerji Santrali açılış töreninde konuşan Başkan Özakcan: “Çerçioğlu Efeler Belediyesini 4 milyon lira zarara uğrattı”

Güneş Enerji Santrali açılış töreninde konuşan Başkan Özakcan: “Çerçioğlu Efeler Belediyesini 4 milyon lira zarara uğrattı”

Türkiye’nin stratejik yatırımlarının başında gelen yenilenebilir enerjide Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan büyük bir başarıya imza attı. Büyükşehir’in 2 yıl süreyle engellediği güneş enerji santrali görkemli bir törenle hizmete açıldı.

Özel sektörün yanı sıra kamu kurumlarının da büyük rağbet gösterdiği yenilenebilir enerji alanında Efeler Belediye Başkanı ve elektrik mühendisi Mesut Özakcan örnek bir çalışmaya imza attı. Efeler ilçesi Dalama Mahallesi’nde yapılan güneş santralinin açılışına Efeler Belediye Başkanı ve Demokrat Parti (DP) Belediye Başkan Adayı Mesut Özakcan, DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, DP Efeler İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz, Dalama Mahallesi Muhtarı Oktay Güngör, MHP’li meclis üyesi Ethem Yeşilyurt, DP’li belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

15 bin metrekarelik alanda 3 bin 294 panelden oluşan güneş santralinin açılışında konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, temiz enerji ve yeşil çevre amacıyla yola çıktıklarını belirterek, çöp toplama alanını güneş santraline dönüştürdüklerini ifade etti. Başkan Özakcan, 5 milyon liraya mal olan güneş santralinin 25 yıl süre ile ayda 150 bin üretim yapacağını, tesisin yapımının Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından 2 yıl süre ile engellendiğini bildirdi.

İnsan sağlığının kendileri için çok öneli olduğunu kaydeden Başkan Özakcan, “Güneş enerjisi santrali dünyada elektrik üreten en önemli santral haline geldi. Avrupa ülkeleri yüzde 60 oranla rüzgâr ve güneş enerjisi santrallerinden üretiyor. Almanya elektrik enerjisini yenilebilir enerjiden elde etmek üzere nükleer santrallerini kapatıyor. Aydın’da masum bir enerji kaynağı olarak bilinen jeotermal elektrik üretim merkezlerindeki buhar emisyonu ve doğaya salınımından kaynaklanan hava kirliğinin sebebi nedeniyle toplumsal tepkiye dönüşen santrallerin çevreye, sağlığa zarar verdiği biliniyor. Bunların önlenmesi için filtre sistemi uygulanması gerekli. Bu sistem pahalı olduğu için uygulanmıyor ama insan sağlığı şirketlerin kazancından çok daha önemli. Bizim hedefimizde insan var. İnsanımızın mutlu, sağlıklı ve uzun bir ömür sürmesi var, yerel yönetimlerin görevi bu!” dedi.

Açılışı yapılan güneş enerji santralinde üretilen enerjinin 10 yıl süreyle devlet tarafından satın alım garantisi verildiğini ifade eden Başkan Özakcan, “Bu tesis iki yıl önce gerçekleştirebileceğimiz bir projeydi ama maalesef Aydın Büyükşehir Belediyesinin ‘uygun değil’ yazısı nedeniyle iki yıl geciktik. Ama sonunda engelleri aşarak 4 ay gibi kısa bir sürede tesisi elektrik üretir hale getirdik” diyerek isim vermeden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun engellemesinin belediyeye 4 milyon lira zarara neden olduğunu söyledi.

Yapılan konuşmanın ardından, yatırım bedelinin tamamının Efeler Belediyesi tarafından ödenen ve 25 yıl süre ile yılda 1 milyon 800 bin liralık üretim yapacak olan tesisin açılışı Başkan Özakcan tarafından dualarla gerçekleştirildi.

003-019.jpg007-023.jpg021-009.jpg023-009.jpg026-010.jpg012-008.jpg027-018.jpg033-005.jpg039-007.jpg045-005.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.