Güngören’de ‘Şeb-i Arus’ programı yapıldı

Güngören’de ‘Şeb-i Arus’ programı yapıldı

Güngören Belediyesi, Mevlana’nın 744. Vuslat yıl dönümü dolayısıyla ‘Şeb-i Arus’ özel programı düzenledi.Güngören’de düzenlenen ‘Şeb-i Arus’ özel programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gönüllerin...

Güngören Belediyesi, Mevlana’nın 744. Vuslat yıl dönümü dolayısıyla ‘Şeb-i Arus’ özel programı düzenledi.

Güngören’de düzenlenen ‘Şeb-i Arus’ özel programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gönüllerin sultanı Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vuslat gecesi her yıl Aralık ayında sema mukabeleleri ve dualar eşliğinde kutlanıyor. ‘Şeb-i Arus’ programı kapsamında konuşmacı olarak Hüseyin Top katılımcılara Mevlana’yı anlattı. Erdem Beyazıt Kültür Merkezindeki anma gecesine Belediye Başkan yardımcıları, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma gecesinde Mevlana’nın hayat felsefesini anlatan Hüseyin Top, “Mevlana, insan düşüncesine yepyeni mesajlar veren ve gerek İslam, gerek Batı düşünürlerinin fikir ve sistemlerini, inanç akidelerini ruh, akıl ve sevgi üçgeni içinde sunan, insanlığa ahlak, din, ilim ve akıl yolunda heyecan katarak yeni ufuklar açan müstesna kişidir. Mevlana’nın verdiği en önemli mesaj, dünya hayatının geçiciliği ve dünyasal, maddesel olan her şeyin insani ilişkilerin en bölücüsü, en yıkıcısı ve hatta en parçalayıcısı olduğudur. Mevlana sahip olduğu inanç ve düşünce yapısıyla gönülleri coşturmuş, akıl ve gönülleri her türlü olumsuzluklardan arındırmıştır. Sevginin olmadığı bir yerde saygının olmadığı bir yerde muhabbetin olmadığı bir yerde birlik, dirlik ve düzen olmaz. Mevlana Celaleddin Rumi gibi 13. Yüzyılın yetiştirdiği büyük seçkin zatlar bu toprağa sevgiyi ekip hayata bu şekilde bakmayı öğrettiler" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.