Gürcü Anne Altı Yaşındaki Kızına Üçüncü Kez Hayat Verdi

Gürcü Anne Altı Yaşındaki Kızına Üçüncü Kez Hayat Verdi

Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir nakil daha gerçekleşti.

- Sağlık Bakanlığı İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir nakil daha gerçekleşti. Karaciğer yetmezliği tanısı konulan 6 yaşındaki kızına iki yıl önce karaciğerinden bir parça veren Gürcü anne, böbrek yetmezliği gelişince bu kez de bir böbreğini verdi. Karaciğer nakli ameliyatını Türkiye’de yaptıran aile, böbrek nakli için de Türkiye’yi seçti. Başarılı geçen ameliyatın ardından Sofia ve annesi Şorenna Mkhatvrişvili, sağlığına kavuştu.

Gürcistan’ın Tiflis kentinde yaşayan Şorenna ve David Mkhatvrişvili çiftinin tek çocukları Sofia’ya henüz 3 aylıkken karaciğer yetmezliği tanısı konuldu. Tiflis’te sürekli tedavi gören kızın hastalığı ilerleyince, nakilden başka şansı kalmadı. Çift Gürcistan’da nakil yapılamadığı için İzmir’e geldi. 2012’de özel bir hastanede anne Şorenna’dan alınan karaciğer, başarılı bir ameliyatla Sofia’ya nakledildi. Başarılı geçen ameliyatın ardından sağlıklarına kavuşan anne-kız, ülkelerine geri döndü. Kısa süre sonra Gürcü aile kötü bir haber daha aldı. Sofia da bu kez de böbrek yetmezliği gelişmeye başladı. Aile, tek çarenin böbrek nakli olduğunu öğrendi. Aile ülkelerinde böbrek nakli de yapılamadığı için soluğu yine Türkiye’de aldı.

Şorenna Mkhatvrişvili, kızına bu kez de iki böbreğinden birini vermek için gönüllü oldu. Tetkiklerde nakil için bir sorun olmadığı ortaya çıkınca anne kız İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyata alındı. Anneden alınan böbrek başarılı operasyonla kızına nakledildi. Bu ameliyatın da başarılı geçmesinin ardından çift, ülkelerine dönmek için hazırlıklara başladı.

İZMİR'DE İNSANLAR ÇOK İYİ

Tiflis’te polis olarak görev yapan David ve ev hanımı eşi Şorenna Mkhatvrişvili, Türkiye’ye iki yıldır gelip gittiklerini ve çok sevdiklerini söyleyerek, “İzmir’de insanlar çok iyi ve güler yüzlü. Sakin bir şehir. Gürcülere karakter olarak benzeyen yapıları var” diye konuştu. Anne Şorenna kızının sağlıklı bir birey olarak yaşaması için elinden geleni yapacağını, değil böbreğini ya da karaciğerini, gerekirse canını bile verebileceğini söyledi.

Organ nakli ekibinden Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Nefroloji Kliniği Uzmanı Doç.Dr. Önder Yavaşcan da, Sofia’nın kendileri için de çok farklı bir tecrübe olduğunu belirterek, “Şu an hem karaciğeri hem de böbreği mükemmel bir şekilde çalışıyor” dedi. Doç. Dr. Yavaşcan, Gürcistan’da çare bulunamayan bir derde ülkemizde çare bulunmasının onur verici olduğunu söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.