Gürün : “Büyükşehir Yasası Erken Doğum Sonrası Dünyaya Gelen Özürlü Çocuktur”

Gürün : “Büyükşehir Yasası Erken Doğum Sonrası Dünyaya Gelen Özürlü Çocuktur”

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantılarının onbirincisi Marmaris’te gerçekleşti.Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Büyükşehir yasasını erken doğum sonrası dünyaya gelen özürlü bir çocuğa benzetti. Marmaris Be

- Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantılarının onbirincisi Marmaris’te gerçekleşti.Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Büyükşehir yasasını erken doğum sonrası dünyaya gelen özürlü bir çocuğa benzetti. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise, yasaya karşı olmalarına rağmen hizmete devam edeceklerini ifade etti.

Muğla Büyükşehir Belediyesi, ilçelerde gerçekleştirdiği Bilgilendirme Toplantıları’na devam ediyor. Büyükşehir bünyesinde kurulan genel sekreterlikler, daire başkanlıkları, bu birimlerin görevleri ve hizmet alanları hakkında vatandaşları bilgilendirmek için düzenlenen Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme toplantılarının onbirincisi Marmaris Elegance otelde gerçekleştirildi. Toplantıya, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ,Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, CHP Marmaris İlçe Başkanı Mehmet Oktay, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş,CHP Marmaris Belediye meclis üyeleri,Muğla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcıları, Büyükşehir Belediyesi danışmanları, Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

GÜRÜN: “BÜYÜKŞEHİR YASASI ERKEN DOĞUM VAKASIDIR”

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Muğla’nın büyükşehir kapsamına alınmasının kendilerine sorulmadığını savunurken, Büyükşehir yasasını erken doğum sonrası özürlü bir çocuğa benzetti.Gürün, “Bu çocuğu erken doğum ve özürlü diye camii önüne bırakacak halimiz yok. Özürlerine rağmen bakıp büyüteceğiz ama hizmetlerimizi de aksatmadan devam edeceğiz” dedi. Muğla’nın belediyecilik hizmetinde tecrübeli bir kadroya sahip olduğunu savunan Gürün, hizmet süresince tüm sıkıntıları aşarak Muğla’ya en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını ifade etti. Gürün, "Bana soruyorlar, nasılsınız diye, iyiyim kötü olmaya hakkım yok diye cevaplıyorum. Herkes sıkıntılı olabilir, ama benim şikayet etmeye hakkım yok. Yerel seçimlerden sonra çok kısa bir sürede teşkilat şemasını ve kuruluşlarını tamamladık. Bunun yanında turizm bölgesi olan Muğla’da Nisan’dan itibaren Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve sorumluluklarını yerine getirdik" dedi.

“YASAYA KARŞIYIZ, AMA HİZMETE DEVAM”

Toplantıda konuşan Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar ise Büyükşehir yasasına karşı olduklarını ancak, halka hizmet etmeye tüm güçleriyle devam edeceklerini vurguladı. Acar konuşmasında şu sözlere yer verdi: “Kentimizin yaşayanları her zaman bölgesine sahip çıkan ,çağdaş medeni anlayışın hüküm sürdüğü , Avrupa gibi çağdaş bir kentte yaşadığını ve sorumluluklarını her zaman hissettirmişlerdir. Belediye olarak görevimiz, turizm bölgesi olan Marmaris’e gelen misafirlerimizin mutluluğunu artıracak çalışmaları ve hizmetleri gerçekleştirmektir. Bu hizmetlerin sadece belediyelerle değil, merkezi yönetimler ve sivil toplum örgütleriyle de birlikte hareket edilerek yapılması gerektiğine inanıyoruz. Bölgemiz için uygun olmayan bu yasanın olumsuzluklarını halkımıza en az şekilde hissettirmek bundan sonraki süreçteki hedefimizdir. Marmaris’in Büyükşehir yönetmeliğine uyum sürecinde en büyük şansızlığı seçimlerin hemen sonrasında turizm sezonunun başlaması oldu. Bu kargaşa içerisinde yönetmeliğin uygulanmasında bir takım sıkıntılar yaşandı. Yasaya karşı olmamıza rağmen hizmetlerimize aralık vermeden devam edeceğiz” dedi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi Bilgilendirme Toplantıları’nda 16 daire başkanlığından 8'i ve MUSKİ Büyükşehir genelinde ve gidilen ilçe özelinde yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında sunum yaptıktan sonra vatandaşların soruları yanıtlandı. 10 dakikalık soru-cevaptan sonra soruların devam etmesi halinde ilçe belediyesinin tahsis ettiği farklı bir odada vatandaşlar süre sınırlaması olmaksızın daire başkanıyla görüşme imkanı buldu

GÜRÜN : “BÜYÜKŞEHİR YASASI  ERKEN DOĞUM SONRASI DÜNYAYA GELEN ÖZÜRLÜ  ÇOCUKTUR”

GÜRÜN : “BÜYÜKŞEHİR YASASI  ERKEN DOĞUM SONRASI DÜNYAYA GELEN ÖZÜRLÜ  ÇOCUKTUR”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.