Güzelliğini Köye Yansıtan “Kraliçe”

Güzelliğini Köye Yansıtan “Kraliçe”

33 yıl önce Türkiye ve Avrupa Güzeli seçilen Nazlı Deniz Kuruoğlu, Kuşadası'nın Caferli Köyü'nde güzel işlere imza atıyor.

Nazlı Deniz Kuruoğlu, 33 yıl önce Türkiye Güzellik Yarışması'nda aday oldu. O Türkiye Güzellik Kraliçesi seçilmekle kalmadı, Avrupa Güzeli tacını da giydi.

Ailesinin Güzelçamlı’da yaşaması nedeniyle 6 ay Güzelçamlı’da 6 ay İstanbul’da yaşayan Nazlı Deniz Kuruoğlu, Kuşadası'nın Caferli Mahallesi’ndeki çiftliklerinde yaşamaya karar verdi. Çiftliğe yerleşmesinden kısa bir süre sonra Caferli’nin betonlaşmadan gelişmesi için çalışmalara koyuldu.

İlk iş olarak Kuşadası Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği başkanı oldu. Kendi güzelliğini Caferli’ye yansıtmaya çalışan Nazlı Deniz Kuruoğlu Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni Servet Töz’ün sorularını yanıtladı.

BÜTÜN AİLE CAFERLİ’YE YERLEŞTİK

Ailem Güzelçamlı'da yaşıyordu. Ben de 6 ay orada, 6 ay İstanbul'da yaşıyordum. Babam Caferli’deki çiftliğimizi satın alınca ‘Neden burada yaşamayayım’ dedim. Evimi yaptım ve burada yaşamaya başladım. Sonra bütün aile buraya yerleştik.

DERNEK KURDUK 

Eski muhtarımız bir dernek kuralım dedi. Caferli Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’ni kurduk. Beni de başkan seçtiler. Seçimden sonra eski muhtarımızın oğlu kazanamayınca yeni muhtarımız bizi bir türlü kabullenemedi. Her yaptığıma karşı çıkıyor. Köy halkı ekmek yapsın, yaptığı ekmeği satıp aile bütçesine katkı sağlasınlar istedim. Köydeki evin arkasında çöplüğe dönmüş alana bir fırın yaptırdık. Bizim derneğe karşı olanlar bile burada yemeklerini pişirdiler. Ekmeğini, böreğini yapıp sattı. Fırının duvarına dayandığı binanın sahipleri, "Yıkacaksınız bu fırını" diye tutturdu. Mecburen yıktık.

KÖYLÜLER ÇALIŞIYOR, PİŞİRİYOR, KAZANIYOR

Ben de dernek binası olarak kullandığımız bu evi satın aldım. Aslına uygun restore ettirerek restoran oluşturduk. Yıkılan fırını da buraya yaptırdım. Burada köylüler çalışıyor, pişiriyor, kazanıyor. Burada sunduğumuz ürünlerin tamamını Caferli’de yaşayan köylülerden satın alıyoruz. Restore ettiğimiz evi “Nazlı Deniz Evi” adını verdik. Odaları da buranın ilk sahipleri olan “Nebi Dede”, “Cemile Nine” ve “Lüftiye Nine” isimlerini verdik.

CAFERLİ KÖY KALMALI

Aydın’ın büyükşehir olması nedeniyle Caferli Köyü, Kuşadası’nın mahallesi haline geldi. Biz Caferli’nin köy olarak kalmasını istiyoruz. İmara açılarak betonlaşmasına izin verilmemeli. Köy köylülerle yaşar, köylülerimizle Caferli’nin değerine değer katmak için çalışıyoruz. İki öğrenciye burs veriyoruz, giyim yardımı yapıyoruz.

Kültür etkinliklerine büyük önem veriyoruz, bu çerçevede yazar Ayşe Kulin’i konuk ettik. İmza günü düzenleyerek okurlarıyla buluşturduk.

TEŞEKKÜR

Yaşadığı yere güzelliğini yansıtan Nazlı Deniz Kuruoğlu’na samimi sohbeti ve konukseverliğinden dolayı teşekkür ederim.

Servet Töz

guzelligini-koye-yansitan-“kralice”.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-002.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-003.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-001.JPG

guzelligini-koye-yansitan-“kralice”-004.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-005.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-006.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-007.JPG

guzelligini-koye-yansitan-“kralice”-008.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-009.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-010.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-011.JPG

guzelligini-koye-yansitan-“kralice”-012.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-013.JPGguzelligini-koye-yansitan-“kralice”-014.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum