Hakan Olkaç’a 24 ayrı suçtan rekor ceza istemi

Hakan Olkaç’a 24 ayrı suçtan rekor ceza istemi

Aydın Büyükşehir Belediyesindeki yolsuzluk, ihaleye fesat, görevi kötüye kullanma iddiasıyla açılan davalara bir yenisi daha açıldı. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Hakan Olkaç, 24 ayrı suçtan asgari 72 yıl hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşması görülen aralarında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, firari FETÖ/PDY sanığı Erkan Karaarslan, ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nermin Canyurt’un da aralarında bulunduğu 17 kişi hakkında “Edimin ifasına fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kamu kurum veya kuruluşları ihalesine fesat karıştırma, resmi evrakta sahtecilik ve de suça azmettirme” gerekçesiyle açılan davanın ardından görevi kötüye kullandıkları gerekçesiyle ASKİ genel müdür yardımcıları Nermin Canyurt ve Hakan Olkaç’ın da aralarında bulunduğu 14 kişi hakkında yeni bir dava daha açıldı.

İddianameyi kabul eden Aydın 5. Asliye Ceza Mahkemesi, 07 Şubat 2019, saat 10.00’a duruşma günü verdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihalelerde fesat karıştırıldığı ve bu suçu zincirleme ile organize bir şekilde aynı suç tekrarlanarak işlendiği gerekçesiyle sanıklardan ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Hakan Olkaç halkında 24 ayrı dava açıldığı ve 72 yıla kadar hapis cezası istendiği öğrenildi.

AYDIN 24 HABER BÖYLE DUYURMUŞTU

Bu Nasıl İş Hakan Olgaç!

Yine Hakan Olgaç Yine ‘İhalesiz İhale’

Bunu da mı Yaptın Hakan Olgaç!

Adrese Teslim İhale Talimatını Kim Verdi?

Mal Varlığı Memur Maaşı İle Açıklanmayacak Kadar Fazla

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.